Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Cupa tineretii in Parohia Mariselu.

Sportul  inseamna viata insa alaturi de rugaciune si credinta se transforma intr-o caramida esentiala in drumul fiecaruia catre mantuireasufletului. Copii fiind in ale tineretii valuri ne-am gasit refugiu , sprijin si ajutor in parintii spirituali, preotii, care ne indruma pasii spre atingerea acestui scop . Astfel parintele Aurelian Poptean in colaborare cu Protopopiatul Bistrita, sprijiniti de Primaria Mariselu si Asociatia Tinerilor ortodocsi de aici au organizat un frumos campionat de fotbal desfasurat in baza sportiva a comunei Mariselu, intitulat "Cupa Tineretii".

            Dornici de reantalnire si cu multa incredere s-au inscris in competitie tineri de la Barla impreuna cu preotul Vintu Teodor, de la Domnesti impreuna cu preotul Lucian Blaga, de la Colibita cu preotul Ioan Habalau, de la Posmus impreuna cu preotul Largean Marin, de la Teaca impreuna cu preotul Motogna Vasile, toti fiind asteptati cu bratele deschise de tinerii asociatiei Mariselu participanti si ei la aceasta competitie.

            Cupa a debutat la orele 10:00 cu o rugaciune la biserica din Mariselu oficializata de preotii nominalizati alaturi de preotul misionar al Protopopiatului Bistrita, Emenuel Vidican.

            Dand dovada de colegialitate, respect si fair-play tinerii s-au bucurat de o atmosfera plina de adrenalina, sustinatori mandrii de echipele favorite, goluri care mai de care mai spectaculoase astfel ajungand in finala mica Domnesti si Colibita  castigatoare fiind echipa din Domnesti iar finala mare fiind disputata intre Mariselu si Teaca clasandu-se pe locul I echipa parohiei Mariselu. Pentru bucuria publicului numeros si dorinta de interactiune la finalul competitiei castigatorii au disputat un meci contra echipei formate din preotii coordonatori. In aplauzele tuturor tinerii au fost premiati cu diplome iar cei de pe podium au primit cu mandrie medalii si cupe.

            Dupa osteneala depusa si o frumoasa rugaciune de seara au participat toti la o agapa frateasca unde contributia esentiala a fost oferita de membrii asociatiei Mariselu impreuna cu Parohia.

            " Dragii mei tineri ... Nu va imaginati cat este de placut sa-ti traiesti tineretea fara ca mai tarziu sa-ti fie rusine sau sa-ti para rau de faptele pe care le-ai facut" - spunea vrednicul de pomenire parintele nostru Mitropolit Bartolomeu al Clujului . Aici la Mariselu tinerii prezenti asta am facut, multumind bunului Dumnezeu pentru oamenii minunati pe care ni i-a scos in cale si pentru oprirea pentru cateva clipe a timpului, pe care l-am petrecut cu folos.

 

Pr. Emanuel Vidican.

0 comentarii3493 vizualizări18 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0