Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Parintele protopop Alexandru Vidican, sarbatorit de tinerii ortodocsi bistriteni.(50 de poze)

Protopopiatul Ortodox Bistrita, Asociatia Tinerilor Ortodocsi si Cercul Militar Bistrita au organizat o seara a jocului si a traditiilor populare. Manifestarea a fost moderata de parintele Aurelian Poptean de la Mariselu, care, alaturi de preotii Emanuel Vidican, Grigore Linul, Liviut Tomoroga, Ioan Habalau au adus, cu ajutorul unor ansambluri din judet, traditiile mai aproape de tineret, stiut fiind faptul ca credinta si valorile traditionale sunt cei doi stalpi ai comunitatii rurale.

Pe scena au evoluat ansamblul "Doinita" al Cercului Militar (coordonatori col. rez. Florentin Archiudean si Aurel Munteanu), Ansamblul "Datina" din Mariselu (coordonatori pr. Aurelian Poptean), Ansamblul "Colibita" din Bistrita Bargaului (coordonator Florin Flamand) si Ansamblul "Nunta Zamfirei" din Livezile (coordonator primar Traian Simionca).
In cuvantul sau, parintele protopop Alexandru Vidican a vorbit despre valorile traditionale si despre faptul ca tinerii crestini ortodocsi trebuie sa le cinsteasca si sa le duca mai departe. Invitat de onoare a fost Grigore Samboan, redactor sef Radio Renasterea, care a vorbit despre jocul din sat si despre Pomul vietii, insotind partea teoretica cu cantece autentice de pe Valea Tiblesului. Etnologul Menut Maximinian a vorbit despre nunta traditionala, propunand o cercetare pe teren cu tinerii din asociatie. La manifestare a fost prezent si parintele inspector pe probleme de tineret pe judetul nostru, Tudor Mudure. In aceasta ambianta, parintele protopop Alexandru Vidican a fost sarbatorit de catre tineri, care i-au cantat "La multi ani!" si i-au adus un tort cu o fotografie in care este prezent alaturi de membrii Asociatiei Tinerilor Ortodocsi. De asemenea, tinerii i-au oferit o diploma de aleasa pretuire cu mesajul "Pentru noi, tinerii bistriteni, sunteti un parinte bun, un prieten drag si omul ce stie sa ne asculte, sa ne inteleaga si sa ne sprijine. Va multumim si-l rugam pe bunul Dumnezeu sa va pazeasca intru multi si fericiti ani!"

www.rasunetul.ro

.

Foto - Marius Chiuzan

.

0 comentarii3556 vizualizări05 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0