Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Ordinul "Sfintii Martiri Nasaudeni" pentru Prof. Dr. Mircea Gelu Buta.

Cu ocazia slujbei de sfintire a paraclisului din incinta Centrului rezidential pentru persoane varstnice "Sfintii Ioachim si Ana" din localitatea Cusma, comuna Livezile, desfasurata marti, 6 octombrie 2015, in prezenta oficialitatilor judetului, consilierilor eparhiali, preotilor si credinciosilor, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, a rostit un cuvant de invatatura, facand trimitere la Sf. Apostol si Evanghelist Ioan: "Urmand sfatul Sf. Apostol Pavel, care ne indeamna sa-i pretuim pe cei statornici in credinta, pe cei ce dau dovada de ravna misionara intru slujirea lui Dumnezeu si a semenilor, spunandu-le impreuna cu Sf. Apostol si Evanghelist Ioan: «Sa ai spor in toate, sa mergi bine cu sanatatea, precum bine mergi cu sufletul» (3 Ioan 1, 2), pe temeiul prerogativelor conferite Noua de Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, ca semn al pretuirii si binecuvantarii Noastre, conferim Domnului Profesor Dr. Mircea Gelu Buta Ordinul «Sfintii Martiri Nasaudeni»".

Referindu-se la menirea diaconiei crestine in societatea contemporana, Directorul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita a subliniat ca aceasta trebuie sa-si ofere serviciile la nivel practic, imediat si personal, dar integrata in viata Bisericii ca reuniune a celor numiti sa fie sfinti, pentru ca altfel ar insemna sa fie separata de Evanghelie, iar filantropia, rupta de iubirea divina. In opinia domniei sale, mijlocul de a rezista sau chiar de a schimba lumea este modelul Iisus Hristos, adica a ne conforma imaginii si invataturilor Sale: "Adevaratul scop al eticii crestine nu este atat conduita, cat starea interioara a sufletului uman. Ea nu este dirijata spre actiuni, ci spre fiinta insasi. Conduita trebuie sa fie doar expresia naturala si fructul starii interioare. Daca nu intelegem aceste lucruri, tentatiile care ne pandesc pot sa ne impinga in greseala. Este vorba, in primul rand, de motivatia narcisista a unui gest de a face un pseudobine, pe care parintele Alexandre Schmemann il numeste «activismul omului contemporan». Cealalta tentatie este dorinta de a oferi un raspuns crestin, utilizand categoriile lumii, iar aici trebuie sa precizam ca religia nu reprezinta solutia problemelor, ea este o stramutare intr-o alta dimensiune, la un alt nivel. Ea este deci anihilarea problemelor, nu solutia lor".

 

Camelia Strungari,

Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita.

0 comentarii3080 vizualizări08 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0