Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Luni 15 August 2022 - 14587
Prezentare de proiecte pentru tineret.

Vineri, 9 octombrie 2015, la centrul de tineret "Ioan Bunea" din orasul statiune "Singeorz Bai ", la invitatia parintelui inspector pentru tineret al judetului Bistrita-Nasaud, preot Tudor Mudure, cele trei asociatii ale judetului nostru au prezentat un raport de activitate al anului in curs, precum si un plan al activitatiilor ce urmeaza a fi derulate pe parcursul anului calendaristic 2016.

   Asa cum era firesc, raspunzand invitatiei,  Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Bistrita a fost reprezentata de catre parintele secretar Emanuel Vidican, parintele Liviut Tomoroga, parintele Aurelian Poptean, precum si de unii membrii activi care fac parte din conducerea asociatiei: Cosmina Bartes si Ionela Bodiu, sustinand si prezentand proiectele asociatiei.
Pentru ca totul sa fie realizat in cele mai minutioase detalii, parintele Aurelian Poptean a prezentat activitatile organizate, in format power-point, explicand in acelasi timp si modul in care au fost, sunt si vor fi realizate proiectele atat din punct de vedere financiar, cat si logistic.

Nadajduim ca aceasta intalnire va fi de bun augur, impartasind in aceasta idei comune, care sa ajute tanarul de azi pentru a deveni credinciosul practicant de maine. 
 

 Notam cateva proiecte realizate in cadrul asociatiei noastre: "Tinerii in slujba Bisericii", "Seara jocului si a traditiilor populare" etc. , iar din actiunile ce urmeaza in anul 2015 notam: "Cinstirea Sfintilor-film documentar-ateliere de creatie",     "Sfantul Ierarh Nicolae- protectorul tinerilor" etc.

Ca plan de activitati pentru anul care va urma, acestea vor fi realizate in raport de lunile calendaristice si se vor derula pe trei paliere: cultural, sportiv si duhovnicesc. Dintre acestea propunem: "Seara literara eminesciana", "Sportul- sanatate a trupului si luminare a mintii", "Seri duhovnicesti". 
   

De mentionat este faptul ca amfitrionul acestei intalniri a fost preacuviosul parinte dr. Benedict Vesa, secretarul Centrului Eparhial, care in cuvantul de deschidere a remarcat faptul ca pastoratia actuala implica iesirea preotului din spatiul liturgic si dintre zidurile bisericesti si identificarea nevoilor credinciosilor, in special a celor tineri. Alaturi de parintele secretar a fost prezent si domnul inspector pe probleme de tineret al judetului Cluj, Radu Copil, care la randul sau intr-o prezentare power-point a aratat modul in care se pot organiza "tabere la sfarsit de saptamana". 
   Intrunirea a fost incheiata cu o agapa frateasca oferita la centrul de tineret, unde participantii au continuat socializarea pe tema celor prezentate.

 

   Ionela Bodiu 
Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Bistrita.

0 comentarii2527 vizualizări11 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0