Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Seara de film cu tinerii ortodocsi ai Protopopiatului Bistrita.

Sambata, 17 octombrie 2015, tinerii din Protopopiatul Ortodox Bistrita s-au reunit in sala festiva a Protopopiatului, unde s-a derulat o seara de film. Filmul ales de tineri se intituleaza "Sister act I", film de factura religios-morala si educativa, din care nadajduim ca tinerii nostri au avut ce invata. Pelicula infatiseaza povestea unei tinere cantarete care din lumea patimilor in care vietuia, fortata de imprejurari, ajunge la o manastire de maicute, unde prin muzica il va descoperi cu adevarat pe Dumnezeu, ajungand ca principiul fundamental in viata sa-i devina credinta. De asemenea, se remarca modul in care se infaptuieste lucrarea divina, prin iesirea in lume la misiune.

Dupa terminarea filmului, au urmat discutii tematice pe marginea celor vizionate, incepand discutiile parintele Aurelian Poptean, urmand parintele Emanuel Vidican, dupa care un cuvant demn de toata aprecierea a fost cel al vicepresedintelui "Asociatiei parintilor pentru ora de religie"- Marius Chiuzan, cuvant in care a scos in evidenta misiunea la care este chemata astazi Biserica Ortodoxa dar si rolul deosebit de important pe care il au tinerii in sensul acesta.

Pentru ca seara sa fie cu totul aparte, la propunerea unor membrii ai Asociatiei, au fost acordate diplome de aleasa pretuire si de merit catorva tineri ce s-au implicat in mod activ in buna derulare si organizare a acestor intalniri. Diploma de aleasa pretuire a primit din partea Asociatiei si parintele Emanuel Vidican, care se bucura in randul tinerilor de o apreciere deosebita.

Seara s-a incheiat cu o agapa frateasca si socializare crestina.

.

Ana Maria Chiuzan.

0 comentarii3045 vizualizări18 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0