Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
BISERICA ROMANEASCA DIN SIEU-MAGHERUS - 135 DE ANI (1880-2015)

Duminica, 8 Noiembrie, sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril a fost hramul bisericii din Sieu-Magherus, protopopiatul Bistrita. Anul acesta s-au implinit 135 de ani de la sfintirea Bisericii, la 8 Noiembrie 1880.

Sfanta Liturghie, cu participarea multor credinciosi, tineri si batrani, in haina de sarbatoare, cu multe flori la sfintele icoane, a fost savarsita intr-un spatiu innoit. Prin jertfa oferita ca dar Bisericii, familia Bozga Dorin si Daniela, care aniverseaza 15 ani de la insotirea in Sfanta Taina a Cununiei in biserica noastra, au suportat cheltuiala pentru lucrarile realizate in Sfantul Altar (reparatii pereti, tencuiala, finisaje, pardoseala noua din parchet).

Dupa Rugaciunea Anvonului, studentul teolog Pioras Nicolae Pamfil a sustinut un referat despre istoria romanilor din aceasta localitate si a Bisericii lor.

Am inaltat rugaciuni la icoana Sfintilor Arhangheli pentru ajutor in lupta cu ispitele, pentru pace si intelepciune, pentru sanatatea celor bolnavi in spitale.

Am savarsit un parastas, pomenind pe preotii adormiti in odihna vesnica, cei care au slujit la biserica noastra de-a lungul vremii; ne-am rugat si pentru odihna si iertarea pacatelor tinerilor rapusi de moarte naprasnica la Bucuresti, in aceste zile.

Facand apoi inchinare icoanei Praznicului, credinciosii au fost miruiti si au primit iconite aniversare cu chipul si troparul de cinstire al "Mai Marilor Voievozi ai Ostirilor Ceresti" Mihail si Gavril.

Dupa amiaza, la ora 16.00, mai multi preoti in sobor au slujit Taina Sfantului Maslu.

 

 

Student teolog Pioras Nicolae-Pamfil.

0 comentarii2464 vizualizări09 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0