Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
"Muzica si Lumina" la Nasaud.

Asociatia tinerilor "Sfintii Martiri Nasaudeni" de pe langa Protopopiatul Ortodox Nasaud, in colaborare cu "Asociatia parintilor pentru ora de religie BN", au organizat in data de 3 XII 2015, un Microconcert de muzica clasica si o dezbatere cu tema "Cuvant si Lumina", eveniment desfasurat in Sala de conferinte a Protopopiatului Nasaud, protopop Ioan Dambu.

Temele puse in dezbatere au fost sustinute de catre ieromonahul dr. Benedic Vesa, secretarul Mitropolitului Andrei al Clujului si prof. Ana-Maria Vlad-Ardelean, aducand completari protopopul Ioan Dambu si pr. dr. Celsie George.
Muzica a fost interpretata de catre Florin Vlad - vioara si Elena Botos - pian, din Bistrita. Au fost interpretate piese din ariile marilor compozitori, incheind cu "Balada" de Ciprian Porumbescu si cu melodia "Noapte de vis".
Sala arhiplina (oameni de toate varstele si de profesii diferite) a savurat din plin momentul de muzica clasica si au trait clipe inaltatoare, ascultand cuvintele de invatatura, in acordul muzicii.
Printre invitatii evenimentului s-a aflat si prefectul judetului Bistrita-Nasaud - domnul Ioan Tintean. Din pledoariile facute s-au desprins urmatoarele idei: nevoia de comunicare cu Dumnezeu prin rugaciune, smerenie, post si fapte bune.
Sunt doar cateva idei, la care preotii, ca modele de viata crestina, trebuie sa mediteze, iar cuvantul lor de invatatura sa fie simplu, pe intelesul enoriasilor, cu pilde si parabole convingatoare, ca Dumnezeu este Tatal - bun, tolerant si iertator.
Protopopul Ioan Dambu, impresionat de numarul celor prezenti, de temele puse in dezbatere, care au starnit intrebari si raspunsuri, a multumit tuturor, a multumit prefectului Ioan Tintean, care a avut un cuvant de lauda la adresa nasaudenilor, a multumit preotilor prezenti, concluzionand: "Tinerii intotdeauna au dreptate … daca au parinti care sa puna la temelia cresterii lor o educatie crestina, normala si demna".
A incheiat cuvantul, cu urari de sanatate, Sarbatori fericite, dand tonul colindului traditional "O ce veste minunata !"


Floarea Ples.

.

Foto - Marius Chiuzan.  

n.r. - ultimele 4 poze sunt cu preparate de post recomandate in aceasta perioada.

0 comentarii2436 vizualizări04 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0