Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
O SARBATOARE CRESTINA LA NASAUD.

Duminica, 13 decembrie 2015, in Catedrala din orasul Nasaud, neincapatoare, un grup de colindatori, din comuna Sant, judetul Bistrita-Nasaud (14 la numar), au venit sa ne colinde - dirijor si conducator de grup, prof. Viorica Rogozan, iar printre colindatori s-a aflat si Lucretia Pomohaci - rapsod popular din comuna Sant.

            A fost o surpriza placuta pentru enoriasii nasaudeni, facuta de parintele paroh Florin Rusu, o minunata atmosfera de sarbatoare, o duminica duhovniceasca incarcata de frumusete spirituala si traditie populara prin colindele interpretate in stil vechi, duios si cald si prin portul popular taranesc imbracat de colindatori.

            Santenii la randul lor au admirat frumusetea orasului impodobit pentru sarbatorile de iarna, frumusetea bisericii si nu in ultimul rand, caldura cu care au fost primiti, atmosfera de liniste si pace sufleteasca care a stapanit locasul sfant in timpul savarsirii de catre cei doi preoti: Rusu Florin si Greabu Lucian, a Sfintei Liturghii.

            Cuvantul de invatatura, rostit de catre parintele Rusu Florin, a fost minunat, a vorbit despre virtutea bunatatii, reiesita din pericopa evanghelica a Duminicii a 28-a, dupa Rusalii (a Sfintiilor Stramosi), Evanghelia dupa Sfantul Evanghelist Luca, capitolul 14, versetul 16-24, pilda celor poftiti la cina, din care s-a desprins, ca  a fi bun si darnic, a face bine altora, sunt fapte bune placute lui Dumnezeu, este de fapt o calitate deosebita a oamenilor credinciosi.

            Evenimentul s-a incheiat in atmosfera colindelor, iar grupul colindatorilor santeni, a fost invitat de catre preotii parohi, la masa binecuvantata cu bucate traditionale adecvate sarbatorilor de Craciun.

 

  Floarea Ples .

0 comentarii2471 vizualizări16 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0