Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
Mesajul IPS Andrei de Craciun: "Copiii si tinerii bine educati devin cu varsta tot mai intelepti".

Inainte de Sarbatoarea Nasterii Domnului, Inaltpreasfintitul Andrei, Mitropolitul Clujului le-a adresat credinciosilor pe care ii pastoreste traditionalul mesaj de sarbatori. Anul acesta, ierarhul a subliniat importanta educarii copiilor si tinerilor: "Ce ne-a determinat sa alegem acest subiect? Marturisesc ca motivatia a plecat de la catastrofa ce s-a intamplat la Clubul Colectiv. Ne-a durut si pe noi tragedia asa cum cumplit i-a durut pe parintii acestor tineri. Aceasta intamplare tragica ne-a facut sa meditam la datoria pe care o avem fata de copii, fata de tineri si fata de educarea lor. Si am subliniat cateva adevaruri pe care pedagogii buni le vehiculeaza de sute de ani, referitor la formarea tinerilor. Marele pedagog Comenius spunea un mare adevar in lucrarea lui de referinta Magna didactica si anume ca omul ca sa fie om, trebuie sa fie format".

Familia, Scoala si Biserica, direct responsabile pentru educatia tinerilor

Preocuparea Inaltpreasfintitului Andrei fata de educatia tinerilor a fost prezenta permanent in toate proiectele desfasurate de Arhiepiscopia Clujului. De aceea, anul acesta la Cluj a fost organizata cea mai mare Reuniune a Tineretului Ortodox de pana acum, cu participarea a nu mai putin de 6.000 de tineri din intreaga lume.

"Invata-l pe tanar cu purtarea pe care trebuie sa o aiba si nici cand va imbbatrani nu se va abate de la ea. Trei institutii sunt datoare sa se preocupe in mod deosebit de formarea copiilor si a tinerilor. Este vorba de Familie, de Biserica si de Scoala. De aceea, am afirmat ca fiind bine crescuti tinerii avem toate sansele sa fie oameni deosebiti. Inceputul se face din familie", a adaugat Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

0 comentarii2429 vizualizări25 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0