Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
40.000 de semnaturi pentru familia crestina traditionala, in BN.

Coalitia pentru Familie si APOR deruleaza in judetul Bistrita-Nasaud un proiect cu scop nobil privind adevaratul concept de familie crestina traditionala, alcatuita numai din barbat si femeie si implicarea parintilor pentru implinirea copiilor pe toate planurile, inclusiv in formarea de familii crestine traditionale.
La conferinta de presa organizata la sediul APOR BN, la care au participat Marius Chiuzan - coordonator pentru Referendum la nivelul judetului B-N, vicepresedinte judetean APOR BN pe probleme de organizare si comunicare - jurnalist, Natasa Bindea - vicepresedinte APOR pe zona Beclean, Dana Onita - vicepresedinte APOR pe zona Bistrita, Lucian Oniga - coordonator Referendum din partea Cultului Penticostal si prof. Vasile Filip - etnolog.
Au fost prezentate, cu motivatii pertinente si lux de amanunte opiniile celor din Colitia pentru Familie si APOR (Asociatia Parintilor pentru Ora de Religie), precizandu-se ca "Familia din punct de vedere antropologic si etnologic este baza tuturor societatilor de-a lungul istoriei", a precizat prof. Vasile Filip, toti ceilalti sustinand conceptul de familie crestina formata numai din barbat si femeie.
Au fost prezentate datele din campania de strangere de semnaturi pentru Referendumul referitor la familia crestina, baza legala nationala pentru acest act deosebit privind completarea Constitutiei Romaniei si stadiul campaniei la nivel de judet, semnaturile stranse de la cultele crestine din BN, de catre imputernicitii oficiali pentru strangerea de sematuri.
Astfel, la nivel de judet BN sunt aproximativ 40.000 de semnaturi adunate de la aproape 2000 de imputerniciti legali de la toate cultele crestine, iar tinta este de a realiza 51.000 pana la sfarsitul campaniei.
In zona Bistrita s-au adunat 12.000 semnaturi, zona Nasaud - 10.000 semnaturi, zona Beclean - 10.000 semnaturi de la cultul ortodocs,  si cateva mii de la celelalte culte crestine din judet.
Marius Chiuzan a precizat: "Sunt cifre provizorii, campania de strangere de semnaturi dureaza pana duminica, 31 ianuarie 2016, pentru ortodocsi, iar pentru celelalte culte crestine se prelungeste cu inca doua saptamani peste acest termen.
Campania este doar a societatii civile crestine, deoarece pentru strangerea de semnaturi nu au fost implicati pastorii, preotii, predicatorii, oamenii politici sau din administratie.
Cei care mai vor sa semneze listele de sustinatori in Bistrita sunt asteptati la sediul APOR din incinta "Filatropia Ortodoxa" situata in Piata Unirii, nr. 9, Bistrita, langa Protopopiatul Ortodox Bistrita.
O campanie necesara, de suflet si inima, pentru familia traditionala crestina.

 

 

0 comentarii2975 vizualizări28 ianuarie 2016




rss 2.0
rss 2.0