Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Protopopul ortodox de Beclean: "Noi ne-am facut datoria pentru a cinsti fiinta umana"

Peste 60.000 de semnaturi au strans protopopiatele ortodoxe din BN pentru a sustine schimbarile constitutionale menite sa consfinteasca familia ca rezultat al intemeierii casatoriei liber consimtite intre barbat si femeie, si nu intre soti, asa cum sta stipulat acum in legea fundamentala a tarii, la articolul 48.
Definitia mai clara si necesitatea schimbarii de nuanta, imposibil de realizat altfel decat prin referendum, fusesera abodate mai intai la finalul anului trecut, cand preoti si reprezentanti ai Asociatiilor Parintilor pentru Ora de Religie au vazut in aceasta actiune un demers imperios necesar pentru evitarea "unor actiuni ateiste" si prevenirea legalizarii casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Asa s-a ajuns la strangerea semnaturilor de la cei "care doresc sa traiasca intr-o tara cu adevarat crestina si civilizata".
"Noi ne-am facut datoria, pentru a cinsti fiinta umana. Ideea e sa fie luata sus hotararea, sa se (re)actioneze cum trebuie la acel nivel", ne-a declarat protopopul Doru Zinveliu. In Protopopiatul Ortodox Beclean s-au strans aproximativ 13.000 de semnaturi.


http://www.rasunetul.ro/protopopul-ortodox-de-beclean-noi-ne-am-facut-datoria-pentru-cinsti-fiinta-umana
0 comentarii3472 vizualizări15 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0