Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Sedinta lunara a preotilor din Protopopiatul Bistrita.

Astazi 15 februarie 2016, de la orele 11.00, a avut loc sedinta administrativa a preotilor din Protopopiatul Ortodox Bistrita, prezidata de parintele protopop Alexandru Vidican. Au fost invitati la aceasta intalnire un reprezentant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita ( I.S.U), in persoana adjunctului acestei Institutii, col. Gheorghita Gheorghe, si din partea APOR, domnul Marius Chiuzan.

Domnul col. Gheorghita Gheorghe a prezentat metodologia privind obtinerea Autorizatiei de Securitate la incendiu, pentru locasurile de cult precum si regulile si masurile specifice de prevenire a incendiilor, aferente obiectivelor de cult.

Domnul Marius Chiuzan, vice-presedintele APOR pentru judetul Bistrita-Nasaud si coordonatorul judetean al referendumului a multumit preotilor pentru promtitudinea si implicarea prin imputerniciti in strangerea de semnaturi in vederea modificarii art.48 din Constitutia Romaniei. Marius Chiuzan a prezentat si un bilant, pana la aceasta data adunandu-se un numar de 61.328 de semnaturi, respectiv - 24.000 din Protopopiatul Bistrita, 18.000 Protopopiatul Nasaud si 13.000 din Protopopiatul Beclean, iar celelate semnaturi din partea altor culte.

Pe ordinea de zi au mai fost prezentate Circularele de la Centrul Eparhial:

-          Programul slujbelor religioase.

-          Intensificarea  activitatilor cu tinerii la fiecare parohie.

-          Cursurile de duhovnicie ce vor avea loc la manastirea Parva din 22-25 februarie

-          Inscrierile pentru clasa zero "Sf.Stelian" de la Scoala "Stefan cel Mare" - Bistrita, incepand cu 1 martie.

-          Oprirea de la slujirea celor sfinte a 3 preoti din Episcopia Oradei.

Sedinta s-a incheiat cu prezentarea preotului Dolha Cristian al noii parohii, Prundu-Bargaului III, caruia i s-a urat bun venit in Protopopiatul Bistrita.

 

 

 Secretar,

Pr.Drd. Emanuel Vidican.

0 comentarii3920 vizualizări15 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0