Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Moment istoric la Biserica Sf. Ilie
In duminica dinaintea Postului Mare - a Izgonirii lui Adam din Rai - la Biserica Sf. Ilie (peste Podul Budacului) s-a consumat un moment istoric: sfintirea celui de-al treilea clopot inaltat in turnul Bisericii, acolo de unde, de acum inainte, zeci si sute de ani va chema credinciosii catre cele sfinte. Preotul paroh, vrednicul slujitor al altarului Constantin Milesan - "cel mai harnic si mai nepotolit din generatia sa" - cum il caracteriza parintele protopop Alexandru Vidican, a reusit, impreuna cu credinciosii, cu multi donatori, sa inalte un lacas de rugaciune, o adevarata bijuterie, o mireasa gatita pentru mirele Hristos. Sa amintim ca piatra de temelie a fost pusa si sfintita la 5 martie 2003 de catre arhiepiscopul Irineu, iar de atunci preotul Milesan a reusit sa edifice o biserica ce va dainui peste veacuri.

Mai sunt inca cateva "lucruri" de finalizat si, spera preotul paroh, la anul sa fie sfintita de inaltul ierarh al Eparhiei Clujului.
Duminica, protopopul Vidican, preotul Simion Bretfelean si parohul Constantin Milesan au oficiat, in prezenta a numerosi enoriasi, Rugaciunea de sfintire a clopotului, clopot ce face scara catre cer atat pentru cei vii, cat si pentru cei adormiti. Prin clopot, spunea parintele protopop, si universul se sfinteste. Clopotul, inaltat in turn, a fost confectionat la Satulung (Baia Mare) si a costat 45.000 lei. Jumatate din suma a fost achitata. Pentru cealalta, se asteapta binefacatori si donatori cu contributii pe masura posibilitatilor, spre a fi inscrisi in cartea nemuririi. Asadar, acei care pot si doresc sunt invitati sa contribuie la achitarea integrala a acestui nepretuit odor spre sanatatea lor si spre slava lui Dumnezeu.

www: RASUNETUL.ro

 

0 comentarii3542 vizualizări15 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0