Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Patriarhia Romana sustine "Marsul pentru viata 2016. Pentru viata, pentru femeie, pentru familie"

Patriarhia Romana binecuvinteaza si sustine Marsul pentru viata 2016. Pentru viata, pentru femeie, pentru familie, organizat de mai multe asociatii si organizatii nonguvernamentale crestine din Romania in ziua de sambata, 26 martie 2016, in numeroase orase din tara.

 Potrivit invataturii Bisericii, avortul este o crima comisa impotriva unei fiinte (persoane) nevinovate care nu se poate apara. Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a exprimat in repetate randuri ingrijorarea ca astazi familia se confrunta adesea cu violenta domestica, divortul, avortul, abandonul copiilor de catre parinti si al parintilor varstnici si bolnavi de catre copii, delincventa juvenila, indiferenta fata de suferinta altora, suicidul, dorinta de castig material imediat si cu orice pret, alcoolismul si drogurile, concubinajul etc.

 Din nefericire, avortul, divortul si scaderea natalitatii au devenit fenomene dramatice pentru societate, avand ca prim efect negativ diminuarea populatiei Romaniei. Reamintim ca in perioada 1958-2008, in Romania, au fost avortati peste 22 milioane de copii. Aceasta trista statistica plaseaza Romania pe locul doi in lume, dupa Rusia, in ceea ce priveste numarul de avorturi raportat la populatia existenta (116,5%).

 Biserica Ortodoxa Romana binecuvinteaza si incurajeaza adoptia si indeamna parohiile sa ajute familiile cu multi copii vulnerabile social si, totodata, sa sustina educarea tinerei generatii in spiritul valorilor familiei crestine traditionale si sa apere permanent darul vietii umane.

 Din aceste nobile considerente, Marsul pentru viata 2016. Pentru viata, pentru femeie, pentru familie va fi mediatizat de Centrul de Presa BASILICA al Patriarhiei Romane.

 

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

 

0 comentarii3465 vizualizări24 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0