Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Voluntariat la Biserica din Dorolea in cadrul proiectului DRUMUL CATRE BISERICA- o calatorie de suflet.

In perioada 5-14 septembrie, etapa premergatoare inceperii anului scolar,  s-a derulat la Biserica Ortodoxa din localitatea Dorolea, un proiect socio-cultural si religios intitulat DRUMUL CATRE BISERICA - o calatorie de suflet, proiect initiat si coordonat de preotul paroh Moldovan Dorel.  Dand dovada de multa dragoste si evlavie, preotul i-a invitat pe toti copiii enoriasilor sa participe la activitatile proiectului reusind sa atraga spre biserica un numar de 25 de copii cu varsta  cuprinsa intre 5 si 15 ani.

Activitatile au avut loc la biserica  in fiecare zi, in intervalul 16.00-18.00 si au avut un caracter activ-participativ. Din pleiada de activitati educative cu puternic impact asupra copiilor enumeram urmatoarele: activitati de autocunoastere si dezvoltare personala, jocuri in aer liber, pictura, matematica "hazlie", vizionare de filme, ecologizare, tesaturi la gherghef, povesti cu talc, pictura pe tricouri  si realizare de afise.  Participarea la  slujbele bisericesti -Sfanta liturghie, vecernii- a fost un prilej pentru copii de a cunoaste ritualurile  bisericii, iar pentru preot de a semana in sufletele lor samburele credintei ortodoxe. Mandri de a fi romani, duminica la Sfanta liturghie  copiii au imbracat frumosul port traditional unde au interpretat cantece si poezii. Vizita la Museul "Casa strabuna" din Dorolea a fost o activitate placuta si interesanta, copiii (re)cunoscand multe dintre obiectele vechi expuse in incaperile taranesti, obiecte pe care le-au vazut in casele bunicilor lor. Scoala de vara s-a incheiat cu o vizita la Caminul pentru persoane varstnice  "Sf Ioachim si Ana"  unde copiii au daruit batranilor dulciuri, icoane pictate de ei, multe zambete si imbratisari.

Copiii au fost bucurosi ca au participat la activitatile acestui proiect  si si-au exprimat dorinta de a se inscrie din nou vara viitoare,  sugerand si alte actiuni: intreceri sportive, dans popular, excursii, cusaturi, jocuri in aer liber, vizionare de filme religioase, concurs de gatit.

Preotul paroh Moldovan Dorel s-a declarat mandru de rezultatele proiectului, de implicarea copiilor si a voluntarilor: " Iubesc foarte mult copiii si cred ca misiunea mea, a preotilor in general,  este sa daruim fericire si speranta semenilor nostri iar cine poate sa primeasca cu mai multa bucurie aceste daruri decat copiii care au sufletul deschis spre cunoastere si spre mai bine. "

Preotul le-a multumit voluntarilor, partenerilor si primarului comunei Livezile, Simionca Traian pentru daruirea sufleteasca de care au dat dovada in derularea acestui proiect, cu rugamintea de a face posibila o noua Scoala de vara la Dorolea.

Pentru a vedea mai multe imagini din acest proiect va invitam sa accesati pagina de facebook Drumul catre biserica- o calatorie de suflet.

 

 

0 comentarii3381 vizualizări15 septembrie 2016




rss 2.0
rss 2.0