Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA PRAZNUITA LA MAIERU.

Biserica "Sfanta Cuvioasa Parascheva" din localitatea bistriteana Maieru si-a serbat vineri, 14 septembrie, hramul. Aceasta zi a fost prilej de mare bucurie pentru credinciosii maiereni, intrucat Sfanta Liturghie a fost oficiata de un sobor de preoti din care a facut parte parintele Paul Gavriloaie, care le-a vorbit celor prezenti despre harul dobandit de Sfanta Parascheva pentru noi oamenii, si cei doi preoti din localitate, Dan-Dorian Cismas si Ioan Lapuste.

Imediat dupa terminarea Sfintei Liturghii, a fost oficiata Taina Sfantului Maslu, la care s-au mai alaturat preotii Vasile Botis, Ganea Gheorghe si Ureche Vasile, dupa care, sutele de credinciosi impreuna cu preotii si cu primarul localitatii Vasile Bors, s-au bucurat de agapa frateasca pregatita in cinstea acestei sarbatori.

Piatra de temelie a acestei biserici maierene, cu hramul "Sfanta Cuivoasa Parascheva" a fost pusa in anul 1817, fiind construita din piatra in forma de corabie. Iconostasul este confectionat din lemn de tei, iar icoanele si medalionele rotunde care-i reprezinta pe Sf. Prooroci sunt pictate pe lemn. Tot pe iconostas exista si o icoana, scena unica, pictata pe panza, infatisand martiriul frangerii cu roata, care aminteste de supliciul lui Horea sau Tanase Tudoran de la Bichigiu. Nu se cunoaste data sfintirii Bisericii, insa a fost resfintita la 22. 10. 2000.

0 comentarii2933 vizualizări17 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0