Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
SFANTUL IERARH NECTARIE - cinstit in chip deosebit la Cormaia.

In ziua cand se face pomenirea Sfantului Ierarh Nectarie, credinciosii Parohiei Cormaia au fost in sarbatoare cu prilejul sarbatoririi ocrotitorului lor spiritual. Sarbatoarea a inceput cu Slujba Sfintirii Apei, continuata de Acatistul Sfantului Ierarh Nectarie dupa care, Sfanta Liturghie a fost oficiata de un sobor de preoti din care au facut parte Pr. Dan Cismas - coordonatorul cercului misionar-pastoral, Pr. Ioan Lapuste, Pr. Ganea Gheorghe, Pr. Vasile Ureche si Pr. Paul Gavriloaie. Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de maicile de la manastirea din aceasta localitate, care au adus multa bucurie celor prezenti.

Cuvantul duhovnicesc  pus la sufletele cormaienilor cu aceasta ocazie a fost rostit de catre pr. Dan Cismas, care le-a talcuit pericopa apostolica, vorbindu-le despre reperele si modelele de urmat in viata crestineasca.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiata o slujba de pomenire a ctitorilor bisericii din Cormaia si a tuturor celor care s-au ostenit la ridicarea ei si au trecut la Domnul.

Sarbatoarea s-a incheiat cu o agapa frateasca la care parintele paroh, pr. Zinveliu Vasile Petre i-a invitat pe toti cei care au fost prezenti sa participe.

 

Pr. Paul Gavriloaie.

0 comentarii4998 vizualizări10 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0