Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Luni 15 August 2022 - 14587
Informare cu privire la Spectacolul caritabil organizat pentru Adriana Buzan.

In urma unui editorial aparut in presa locala, referitor la evenimentul caritabil desfasurat in 8.11.2016 pentru strangerea de fonduri in vederea oferirii unui ajutor Adrianei Buzan, consideram ca este necesar sa informam corect opinia publica asupra catorva aspecte.

  1. Evenimentul caritabil, impreuna cu strangerile de fonduri organizate in cadrul celorlalte evenimente, a facilitat adunarea unei sume totale de 15 925 lei la nivelul orasului Bistrita, la care s-a adaugat suma de 1 675 lei, provenita din donatii facute la nivelul Protopopiatului Nasaud. Cuantumul total, centralizat la o saptamana dupa eveniment,  a fost de 17 600 lei si a fost virat in contul Asociatiei Tinerilor Crestini Ortodocsi Bistrita si nu in contul Protopopiatului Bistrita.

  2. Imediat dupa spectacol, s-a luat legatura cu Adriana Buzan pentru a stabili modul in care va intra in posesia banilor, iar Iulia Dragu, voluntar si partener in evenimentul organizat, a fost alaturi de ea in spital, in Cluj-Napoca, pastrand legatura permanent cu medicii. Intentia noastra a fost ca singurii beneficiari sa fie Adriana, respectiv fiul sau, Paul, astfel ca am considerat necesar sa avem aceasta certitudine, avand in vedere situatia familiala si faptul ca au existat nenumarate atentionari ca acel cont al Adrianei poate sa fie utilizat de altcineva.

  3. Accesul Adrianei la tratamentul din Turcia (respectiv deplasarea acesteia la clinica de specialitate din Turcia) a fost in permanenta conditionat de evolutia starii sale de sanatate. Astfel, medicii de la Cluj-Napoca, unde a fost internata pana saptamana trecuta, au constatat ca organismul Adrianei nu poate suporta un asemenea  tratament.  Din acest motiv, orice deplasare in Turcia era exclusa, insa, impreuna cu Adriana, am stabilit sa se plateasca valoarea perfuziilor care vor fi trimise din Turcia, astfel incat, atunci cand acestea sunt livrate, sa fie achitate din banii existenti. Acest tratament putea fi administrat doar cu conditia ca analizele medicale sa indice valori in limite normale, ceea ce, din pacate, nu s-a intamplat. (Exista, in acest sens, scrisori medicale si documente care confirma aceste afirmatii.)

  4. In data de 2 decembrie, am aflat ca imputernicitul legal asupra contului Adrianei este doamna Sanda  Alina Moldovan, singura persoana de incredere careia Adriana i-a insarcinat dreptul de a utiliza contul. In urma convorbirii telefonice cu doamna Sanda, am stabilit o intalnire la protopopiat in cursul acestei saptamani si am primit garantia ca domnia sa va putea utiliza  contul Adrianei, pentru a folosi suma in functie de nevoile curente. 

Cu regret am aflat trista veste ca Adriana Buzan a pierdut lupta cu viata, si a trecut la Domnul, Miercuri, 7 dec. orele 6.45 la Spitalul din municipiul Bistrita.

Programul ceremoniei religioase este urmatorul:

Miercuri si Joi orele 18 slujba de priveghi la capela municipala, iar slujba de inmormantare, vineri 9 dec. orele 12 in Parohia Sieu, satul natal.

Protopopiatul Bistrita este alaturi si de familia greu incercata, suportand si cheltuielile de inmormantare.

               Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

Biroul de presa al Protopopiatului Bistrita!

0 comentarii2779 vizualizări07 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0