Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Luni 15 August 2022 - 14587
SARBATOARE IN LOCALITATEA TELCIU.

Ziua de 6 decembrie este in fiecare an prilej de sarbatoare pentru credinciosii Parohiei Ortodoxe Telciu, deoarece Sfantul Ierarh Nicolae este ocrotitorul Bisericii parohiale din centrul localitatii. Sarbatoarea Sfantului Nicolae a adunat in Biserica la Sfanta Liturghie un sobor de sase preoti (pr. Gavrila Zinveliu din Bichigiu care a tinut si un frumos cuvant de invatatura, pr. Nalat Florin de la Parva, pr. Ovidiu Tofan din Telcisor, pr. Teodor Sarmas, pr. Danut Parascan si pr. Anton Pop). Ei au fost inconjurati de credinciosii prezenti in numar mare ca de obicei.

            In cuvantul de invatatura sustinut de parintele G. Zinveliu a subliniat importanta sfintilor ca modele pentru noi toti, aratand ca cei care l-au urmat pe Mantuitorul Hristos au depasit coruptibilitatea inerenta fiintei umane si au reusit sa dobandeasca asemanarea cu Dumnezeu. Totodata, parintele a explicat credinciosilor de ce este important ca, mai ales in timpul posturilor, credinciosii sa se marturiseasca, mentionand ca Taina Spovedanie este un bun mijloc de a ne cunoaste si re-cunoaste pe noi insine.

            La final, parintele D. Parascan a multumit tuturor pentru participare si a salutat prezenta oaspetilor in Biserica. De asemenea, la iesire de la Sfanta Liturghie, toti credinciosii au fost intampinati cu sarmale si vin fiert, merinde pregatite cu dragoste de Comitetul si Consiliul Parohial.

            Sarbatoarea Sfantului Nicolae a continuat la Telciu si dupa masa. De la ora 15.00 s-a savarsit slujba vecerniei unde a cantat un grup de aproximativ douazeci de copii din parohie, cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani.

            Dupa vecernie a urmat Taina Sfantului Maslu unde au participat, pe langa preotii mentionati mai sus, pr. Nicolae Targovet din Romuli si pr. Mihai Singeorzan din Dealul Stefanitei, iar credinciosii au din nou Biserica.

            In timp ce preotii i-au miruit pre credinciosi (dupa Taina Sfantului Maslu), grupul de copii al Parohiei Telciu, coordonat de pr. A. Pop, a sustinut un recital de colinde.

            Seara zilei de 6 decembrie s-a incheiat cu o agapa frateasca la care au participat slujitorii Bisericii si invitatii.

            Dam slava lui Dumnezeu pentru o zi asa de frumoasa si il rugam pe Ierarhul din Mira Lichiei sa vegheze mai departe asupra Bisericilor ce il au mare aparator.

 

            Pr. Anton-Viorel Pop.

 

0 comentarii2499 vizualizări07 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0