Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Luni 15 August 2022 - 14587
Festivalul "Deschide usa, crestine!"

Pentru Biserica Ortodoxa, cantarea este intocmai ca si cuvantul, exprimand invatatura de credinta. Colindul este cantarea ce cuprinde adevaruri dogmatice  si adevaruri ce isi au esenta in Sfanta Traditie. Fiecare colind e vesel in sinea lui, exprimand sentimentul curatei bucurii. Cu multa bucurie, organizam a doua editie a Festivalului de Colinde si Traditii Strabune "Deschide usa,crestine!", dedicat elevilor din toate scolile de peValea Birgaului, precum si din alte zone ale judetului.

                    Acest festival, are menirea de a promova in randul tinerilor cantarea cultica, valorile religios-morale si traditionale, portul popular traditional dar in acelasi timp de a pastra cu sfintenie si a transmite pe mai departe colindul mostenit din generatie in generatie.

                   Astfel, duminica 18 decembrie 2016, incepand cu orele 15, va avea loc in Caminul Cultural din Prundu-Birgaului a doua editie a Festivalului "Deschide usa,crestine!".

 

Coordonator:    Preot Tomoroga Liviu, Profesor la Liceul "Radu Petrescu" Prundu-Birgaului.

 

 

 

0 comentarii2443 vizualizări14 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0