Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Luni 15 August 2022 - 14587
"Dumnezeu se face Prunc Mititel, se face om, ca pe noi oamenii sa ne indumnezeiasca" - IPS Andrei.

Sute de clujeni s-au rugat duminica, 25 decembrie 2016, de Praznicul Nasterii Domnului in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, unde Sfanta Liturghie a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Mitropolitul Clujului a dat citire cu acest prilej Pastoralei de Craciun, intitulata "Nevinovatia Pruncilor", in care explica rolul venirii pe lume al Pruncul Iisus, pentru a aduce  pacea, comuniunea si impacarea intre neamuri, intr-o lume tot mai invrajbita: "Pruncul Preanevinovat vine intr-o lume dezbinata si fracturata de ura ca sa aduca infratirea prin iubirea si pacea absoluta pe care o prevestise proorocul: "Atunci lupul va locui impreuna cu mielul si leopardul se va culca langa caprioara; si vitelul si puiul de leu vor manca impreuna si un copil ii va paste" (Isaia 11,6).

"Dumnezeu se face Prunc Mititel, se face om, ca pe noi oamenii sa ne indumnezeiasca, sa ne scape din pacat si din moarte. Iar noi, la randul nostru, trebuie sa ne facem buni cu semenii nostri. Nu zadarnic zice un alt colind: "Acum te las, fii sanatos,/Si vesel de Craciun,/Dar nu uita cand esti voios, /Crestine sa fii bun", a mai spus Mitropolitul Clujului.

Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului si-a incheiat mesajul de Craciun cu indemnul adresat tuturor crestinilor, de a fi nevinovati ca pruncii, pentru a putea mosteni Imparatia Cerurilor:

"Cuvintele noastre de indemn pentru a-i forma pe copii si pe tineri sunt slabe, dar este puternic cuvantul Pruncului Preanevinovat, ce s-a nascut in ieslea din Betleem. Si astazi, ca si atunci cand era pe pamant, stim ca El ii invata pe oameni "ca unul care are putere" (Matei 7,29). El ne indeamna sa fim ca pruncii, in ce priveste rautatea, ca sa putem dobandi Imparatia Cerurilor.

In invatatura Lui incercam sa-i crestem si sa-i formam pe toti, mici si mari. Asa ne sfatuieste si Sfantul Pavel: "Voi, parintilor, nu intaratati la manie pe copiii vostri, ci cresteti-i intru invatatura si certarea Domnului" (Efeseni 6, 4).

Rugandu-L pe Pruncul Mantuitor sa ne ajute sa ne crestem copiii dupa modelul Lui si sa fim nevinovati ca pruncii, pentru ca sa putem sa mostenim "Raiul cel inchis ce azi S-a deschis", dorim ca praznicele Craciunului, Anului Nou si Bobotezei sa le petreceti cu bucuria pe care pruncii o au la sarbatori".


Alexandra Anderes.

 

0 comentarii2443 vizualizări25 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0