Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Luni 15 August 2022 - 14587
GLASUL COLINDELOR A RASUNAT LA ILVA MICA IN A TREIA ZI DE CRACIUN.

A treia zi de Craciun a fost prilej de mare bucurie pentru credinciosii ortodocsi din Ilva Mica, pastoriti de preotii Potra Stefanita si Iuliu Brici, intrucat toti s-au reunit la Sfanta Liturghie in biserica cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" pentru a incheia cum se cuvine sarbatoarea Craciunului, in comuniune si unitate deplina.

            Sutele de credinciosi prezenti in straie populare la biserica au avut parte si de o surpriza pregatita de cei doi pastori sufletesti, s-au bucurat de un recital de colinde ce a avut loc imediat dupa terminarea Sfintei Liturghii.

            Astfel, cele doua colindatoare, care in preajma Craciunului au vestit Nasterea Domnului si comunitatilor romanesti din diaspora, profesoara Petronela Talos si fiica acesteia, Maria Talos, i-au bucurat pe credinciosii prezenti cu glasurile lor ingeresti.

            Aceasta traditie se pastreaza in localitatea Ilva Mica, ca semn al unitatii, unde la cele doua mari sarbatori, Nasterea Mantuitorului, respectiv Invierea Domnului, toti crestinii ortodocsi se aduna intr-una din cele doua biserici.

 

Pr. Paul Gavriloaie.

 

0 comentarii2485 vizualizări28 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0