Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Mesajul Patriarhului DANIEL, cu prilejul Zilei Internationale a Copilului.

Mesajul Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, cu prilejul Zilei Internationale a Copilului (1 iunie) si al Duminicii Parintilor si a Copiilor (4 iunie 2017): Pentru a evidentia importanta familiei crestine in societate, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a stabilit, prin Hotararea nr. 629/2009, ca prima duminica dupa ziua de 1 iunie sa fie dedicata Parintilor si Copiilor.

In acest an, Duminica Parintilor si a Copiilor coincide cu sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant, Duhul Adevarului, al unitatii si al comuniunii. Cu acest prilej, ne amintim cu recunostinta de parintii si bunicii nostri care ne-au transmis dreapta credinta si dragostea jertfelnica, invatandu-ne ca doar prin rugaciune, viata curata si fapte bune putem face roditoare darurile Duhului Sfant, primite la Botez, spre a ajunge la asemanarea cu Dumnezeu Cel sfant si milostiv.

Inaintasii nostri ne-au lasat mostenire valorile familiei crestine, precum si datoria de a le cultiva spre binele societatii in care traim. In contextul actual, ne confruntam cu diferite crize ale vietii de familie: saracia materiala, alcoolismul, violenta domestica, avortul, divortul si depresia, plecarea parintilor la munca in strainatate, neglijarea copiilor si lipsa de comunicare cu acestia, insingurarea copiilor in mediul virtual si abandonul scolar. Semnalam cu ingrijorare faptul ca in unele tari occidentale s-a ajuns la separarea copiilor de proprii parinti si incercarea de reeducare a copiilor intr-un spirit strain de valorile familiei naturale, traditionale.

Biserica Ortodoxa Romana, impreuna cu alte culte din Romania, promoveaza si apara familia formata din barbat si femeie, deoarece aceasta este izvor de viata al societatii umaneFamilia naturala si traditionala are vocatia sfanta de a fi conlucrare vie a omului cu Dumnezeu-Creatorul, pentru a darui viata in timpul existentei pamantesti si a dobandi viata vesnica.

La nivelul Patriarhiei Romane se acorda o atentie deosebita ocrotirii familiei crestine, prin: infiintarea de centre de consiliere si sprijin pentru familiile aflate in dificultate; derularea de campanii umanitare in medii defavorizate; desfasurarea de proiecte educationale de prevenire a abandonului scolar; organizarea de tabere pentru tineret, pelerinaje pe urmele sfintilor, programe de voluntariat cu scop umanitar, precum si alte activitati sociale. Amintim ca, in luna mai a acestui an (2017), declarat in Patriarhia Romana drept Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor si pictorilor bisericesti, au fost premiati copii si tineri din toata tara, castigatori ai Concursului National de Creatie Icoana si Scoala marturisirii. De asemenea, in luna septembrie a acestui an (2017), tineri crestini ortodocsi din toata lumea se vor reuni la Iasi, in continuarea intalnirilor din anii precedenti, de la Baia Mare, Cluj-Napoca si Bucuresti, in cadrul carora si-au manifestat dorinta de a fi intelesi in aspiratiile lor si de a participa activ la proiectele si activitatile Bisericii. Astfel, copiii si tinerii participanti la aceste evenimente dau o marturie publica a credintei lor in iubirea lui Hristos pentru toti oamenii, cultivata in Familie, Biserica si Scoala.

Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului si a Duminicii Parintilor si a Copiilor, adresam felicitari si indemnuri de incurajare si de sustinere pentru toate familiile crestine, dar mai ales pentru familiile care au multi copii. Totodata ne rugam Preasfintei Treimi sa binecuvanteze pe toti parintii si pe toti copiii, sa le daruiasca sanatate si mantuire, pace si bucurie, intru multi si fericiti ani!


† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane


http://basilica.ro/iubirea-reciproca-dintre-copii-si-parinti-binecuvantare-si-bucurie-pentru-familie/

0 comentarii3220 vizualizări31 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0