Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Hotarari ale Sfantului Sinod.

In duh de rugaciune si cu multa responsabilitate pentru pacea si unitatea Bisericii, in zilele de 17 si 18 august 2017, Sfantul Sinod si Sinodul Permanent ale Bisericii Ortodoxe Romane s-au intrunit in sedinte de lucru si au aprobat cu unanimitate de voturi o serie de completari si amendamente la Statul de organizare si functionare a Bisericii Ortodoxe Romane si la Regulamentul autoritatilor canonice disciplinare si al instantelor de judecata, mai ales privitoare la examinarea acuzatiilor (sesizarilor), cercetarea si judecarea ierarhilor.
Totusi, s-a constat ca parcurgerea tuturor etapelor statutare si regulamentare noi privind desfasurarea unui proces canonic bisericesc poate dura mai multe luni, fapt care ar prelungi foarte mult situatia de incertitudine din eparhia Husilor. 

 
In acest context, Preasfintitul Parinte Episcop Corneliu, desi se considera nevinovat, totusi, pentru pacea si binele Bisericii, a hotarat sa se retraga din slujirea de Episcop al Husilor si sa ramana in ascultare deplina fata de Sfantul Sinod.

 
Sfantul Sinod a aprobat aceasta solicitare si a decis vacantarea scaunului de Episcop al Husilor, in vederea alegerii unui nou episcop pentru aceasta eparhie, in cel mult 60 de zile, conform prevederilor statutare.

In timpul sedintei de lucru a Sfantului Sinod s-a luat act cu mahnire de campania agresiva a unor posturi si retele media indreptata impotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe Romane, adesea in complicitate cu unii clerici razvratiti, campanie care produce multa intristare in randul clerului si credinciosilor.

Desigur, aceasta atitudine negativa fata de slujitorii Bisericii trebuie sa ne apropie si mai mult de Iisus Hristos, Arhiereul vesnic si Capul Bisericii, Cel ce ne indeamna, zicand: "In lume necazuri veti avea, dar indrazniti, Eu am biruit lumea" (Ioan 16, 33) si ne asigura ca nici portile iadului nu vor birui Biserica Sa (cf. Matei 16, 18).

In acelasi timp, toti slujitorii Bisericii trebuie sa respecte disciplina Bisericii si sa-si innoiasca permanent viata spirituala, pentru o slujire pastorala cat mai corecta si responsabila fata de credinciosii pe care-i pastoresc.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

 

0 comentarii2835 vizualizări18 august 2017




rss 2.0
rss 2.0