Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Raul Somes...Iordanul nostru.

Natura se mantuieste alaturi de om. In epistola apostolului Pavel catre Romani, in capitolul 8 se afirma ca natura asteapta mantuirea cu o dorinta infocata si suspina.Natura este destinata slavei la care vor fi partasi oamenii in imparatia lui Dumnezeu. Spune apostolul Ioan in cartea Apocalipsei la capitolul 21: ’’am vazut un cer nou si un pamant nou’’.  In Noul Testament legatura dintre Dumnezeu, om si natura se vede cel mai bine la Botezul Domnului in raul Iordan. Apele Iordanului primesc in mijlocul lor pe Omul si pe Fiul lui Dumnezeu Iisus Hristos. Sfantul Duh se pogoara in chip de porumb si sfinteste apele Iordanului. De bucurie Iordanul si-a intors apele, si-a schimbat cursul. Omul cu sufletul frumos care il iubeste pe Dumnezeu iubeste si natura. Omul care iubeste natura il iubeste pe Dumnezeu. Astazi riul Iordan este curat si fara deseuri.

Somesul nostru din aria protejata SIT NATURA 2000 SOMESUL SUPERIOR asteapta  astazi sfintirea lui. Probabil veti spune ca nu s-a schimbat nimic in toti acesti ani dar noi nu renuntam la idealul nostru de a avea un viitor curat pentru copiii nostri. Stim ca ecologizarile la care participam pe malul raului Somes sunt in zadar, stim ca munca viceprimarului nostru drag Besuti Toader cu oamenii de la ajutor social nu este respectata de fratii nostri ce locuiesc in sus de satul Nepos care dau la apa in continuare deseurile din casele lor, dar noi inca mai visam la acea zi in care Somesul nostru sa fie Iordanul de astazi din Israel: ''Cel ce Te-ai aratat, Hristoase Dumnezeule, si lumea ai luminat, slava Tie'' !

 

Preot Rus Vasile.

Parohia Ortodoxa Nepos.

0 comentarii3465 vizualizări06 ianuarie 2018




rss 2.0
rss 2.0