Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
Marsul pentru Viata - Bistrita 24 martie 2018.

Cateva sute de crestini bistriteni ortodocsi si penticostali, au luat parte astazi, 24 martie, la o noua editie a "Marsului pentru Viata" sub genericul "O lume pentru viata!"

In curtea Panteonului Neamului Romanesc de langa Biserica "de la Coroana" au venit cateva clase de elevi din Bistrita, condusi de profesoara Geta Lapuste, dar si tineri imbracati in costume populare, originari din comuna Parva si liceeni din orasul Sangeorz-Bai, coordonati de parintele Paul Gavriloaie. Remarcabila a fost si prezenta tinerilor si familiilor de crestini penticostali veniti din municipiul Bistrita si orasul Beclean.

            Biserica Ortodoxa Romana a fost reprezentata de catre parintele protopop de Bistrita - Alexandru Vidican alaturi de zeci de preoti si sute de enoriasi din municipiu care au promovat cel mai mare DAR oferit omului: VIATA.

            Actiunea a fost coordonata de parintele Marius Pintican de la asociatia "Filantropia Ortodoxa", in colaborarea cu "Asociatia tinerilor crestini ortodocsi" coordonata de parintele Tudor Mudure.

            De asemenea, la buna desfasurare a actiunii au contribuit reprezentatii de la "Pro Vita", "APOR BN" si "Coalitia pentru familie BN".

Dupa prezentarea perceptelor crestine, morale si legale ce ocrotesc viata copilului nenascut, participantii la Mars s-au indreptat pe traseul: Pietonal, Sincai, Independentei, Zona Big, la Biserica "Sfanta Ana".  Aici, preotii au tinut un Tedeum pentru sufletele copiilor nenascuti (aproximativ 30 de milioane de avorturi inregistrate in Romania dupa 1989) dar si pentru alinarea sufletelor mamelor care se caiesc pentru pacatul avortului.

 

Chiuzan Ana - Maria.

0 comentarii2443 vizualizări24 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0