Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 27 Aprilie 2024 - 14587
Sclavia erei moderne - Traficul de fiinte umane.

Astazi 28 martie 2018, Scoala Gimnaziala "Grigore Herinean" in parteneriat cu Parohia Ortodoxa Romana din Galatii-Bistritei, au organizat o sesiune de informare si prevenire, in randul tinerilor pe tema "traficul de persoane"- sclavia erei moderne. Observam si constatam ca sute si mii de tinere, sunt inselate cu promisiuni mincinoase, si ajung sa fie tratate ca niste sclave, sau cumparate si  apoi vandute de traficantii de persoane, care le folosesc spre un castig murdar, intocmai ca pe niste obiescte, obligandu-le sa munceasca in niste conditii inumane, fara plata, sa cerseasca sau sa-si vanda trupurile pentru bani si uneori sa fie ucise fara nici o remuscare. Prin aceasta actiune dorim sa tragem un semnal de alarma, in special asupra acestui fenomen, care a luat o amploare ingrijoratoare in societatea noastra.

          In aceasta intalnire, le-au fost prezentate tinerilor cateva aspecte generale ale acestui fenomen, al traficului de persoane, aratand totodata ca acesta este un pacat grav, un atac agresiv asupra demnitatii umane. Acest pacat il depersonalizeaza pe om, il distruge fizic si spiritual, transformandu-l intr-un sclav, intr-o marfa, fara valoare ca persoana, intr-un producator de profit. Insa noi ca si crestini practicanti, stim ca Dumnezeu nu a dat nimanui drept de viata si de moarte, asupra omului si nimeni nu are dreptul sa transforme persoana umana intr-un obiect de profit. De asemenea, le-au fost prezentate tinerilor cateva exemple din Sfanta Scriptura, ca de exemplu: Iosif,fiul lui Iacov, care a ajuns sclav in Egipt, dupa ce a fost vandut de fratii sai, omul cazut intre talhari, din pilda samarineanului milostiv, pilda fiul risipitor si nu in ultimul rand pe Mantuitorul Iisus Hristos, care ne cheama sa aparam demnitatea umana umilita, sa ajutam la vindecarea celor suferinzi, fizic si psihic.

          In cadrul acestei intalniri, elevilor le-au fost prezentate numeroase filmulete, au primit si cateva pliante, din care se poate intelege mai bine, care sunt modalitatile folosite de traficanti pentru a-si racola victimele.

          In final doresc sa aduc multumiri, D-lui Director al Scolii Gimnaziale din Galatii-Bistritei,Vasile Selejan cat si D-nei Prof.Kinces Raluca, pentru aceasta colaborare si speram sa continuam si de acum inainte, cu cat mai multe proiecte in sprijinirea si educarea tinerilor.

 

Pr. Bulbuc Marian.

0 comentarii3227 vizualizări28 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0