Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
Mii de crestini ortodocsi au participat la Slujba de Inviere la biserica Sfanta Ana din Bistrita.

Sambata seara inainte de ora 12 noaptea, piata de la Big din fata bisericii ortodoxe Sfanta Ana s-a umplut cu mii de crestini veniti sa participe la Slujba de Inviere a Mantuitorului nostru, Iisus Cristos. Ceremonia si ritualul Invierii au fost savarsite de un sobor format din 3 preoti - Grigore Conea, Ioan Bechis, Victor Fagaras, care cu evlavie, credinta si daruire au reusit sa transmita enoriasilor sfintele taine. Marele eveniment al crestinitatii, Invierea Mantuitorului este cel mai important ceremonial savarsit in public, unde crestinii vin intotdeauna in numar impresionant. (de Craciun cu ocazia nasterii Mantuitorului participarea enoriasilor este putin mai redusa din cauza temperaturilor exterioare).

            In conformitate cu traditia ortodoxa, preotii au daruit Lumina, au citit Sfanta Evanghelie, au inconjurat biserica de 3 ori, au desferecat portile ca si simbol al Invierii, al triumfului vietii in fata mortii si a deschiderii mormantului Mantuitorului.

            De asemenea, toti crestinii au cantat in cor "Cristos a Inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand, si celor din morminte viata daruindu -le…".

            Ceremonialul s-a incheiat dupa aproximativ o ora si jumatate prin chemarea participantilor la slujba sa ia pasca sfintita si invitatia de a duce spre case lumina sfanta primita la slujba de Pasti.

 

 

Ana Maria Chiuzan.

 

.

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii3115 vizualizări08 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0