Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - ocrotitorul spiritual al locuitorilor din Singeorz-Bai.

Luni, 23 aprilie 2018, locuitorii din Singeorz-Bai au imbracat haine de sarbatoare. In ziua de pomenire a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, credinciosii singeorzeni si-au praznuit in chip deosebit ocrotitorul spiritual, cel de sarbatoarea caruia se leaga si denumirea orasului lor.

Sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, a fost marcata in orasul statiune printr-o serie de manifestari religioase si artistice. Acestea au debutat in Biserica "Sfantul Ierarh Nicolae" din localitate cu slujba Acatistului Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, urmata de Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie savarsita de un sobor de preoti, in frunte cu protopopul de Nasaud, pr. Ioan Dambu, care a rostit la final un cuvant de invatatura ziditor pentru cei prezenti. Din soborul de preoti au facut parte toti slujitorii Sfintelor Altare din orasul Singeorz-Bai, dar si alti preoti din localitatile invecinate.

Imediat dupa Sfanta Liturghie a avut loc o procesiune, ce s-a desfasurat de la Biserica "Sfantul Ierarh Nicolae" pana in parcul statiunii, unde a fost savarsita Slujba Parastasului pentru eroii singeorzeni. La acest act de marturisire a credintei crestine au participat sute de credinciosi, dar si elevi ai Scolii Gimnaziale "Artemiu Publiu Alexi" din Singeorz-Bai, care de-a lungul traseului au cantat pricesne.

Ziua a continuat cu un spectacol artistic pregatit de Centrul Cultural "Iustin Sohorca" si Primaria Orasului Singeorz-Bai.

 

0 comentarii2436 vizualizări24 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0