Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
Preotii din Protopopiatul Nasaud au participat joi la Conferinta preoteasca de primavara.

Preotii din Protopopiatul Nasaud, in frunte cu parintele protopop Ioan Dambu, au participat joi, 10 mai 2018, la Conferinta preoteasca de primavara prezidata de catre Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Ierarhul nostru a fost insotit de catre vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, pr. Iustin Tira, de consilierul pe probleme de misiune si protocol, arhid. Claudiu Grama si de prorectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, in calitate de invitat special.

Sedinta de anul acesta s-a desfasurat la Centrul Misionar pentru Tineret "Pr. Prof. Ioan Bunea" din Singeorz-Bai si a fost precedata de o slujba de Te-Deum savarsita in Biserica cu hramul "Schimbarea la Fata" din localitate. La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a adresat celor prezenti, preoti, credinciosi si prescolari de la Gradinita din statiune, un scurt cuvant prin care a punctat scopul intalnirii prilejuita de proclamarea de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anului 2018 ca An omagial al unitatii de credinta si de neam si An comemorativ al fauritorilor Marii Uniri din 1918.

Dezbaterile au continuat in sala de conferinte a Centrului misionar si au debutat cu cuvantul de bun venit al pr. protopop Ioan Dambu. In cele ce au urmat, Inaltpreasfintitul Andrei a subliniat contributia majora pe care Biserica Ortodoxa Romana a avut-o si trebuie sa o aiba la promovarea constiintei identitatii si a unitatii spirituale a neamului romanesc.

In continuare, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a conferentiat pe tema "De la prima Unire la Marea Unire din 1918" si a evocat pe promotorii Marilor Uniri de la 1600, 1859 si 1918. In cursul prelegerii, domnia sa a subliniat aspectele politice si istorice care au dus la Marea Unire, subliniind in acelasi timp si rolul Bisericii in pastrarea identitatii nationale a neamului nostru.

In incheiere, pr. vicar Iustin Tira a adus la cunostinta preotilor problemele de ordin administrativ.  

0 comentarii2548 vizualizări11 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0