Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Excursie organizata de Asociatia Tinerilor Crestini Ortodocsi "Sfintii Martiri Nasaudeni".

In perioada 19-21 octombrie 2018, Asociatia Tinerilor Crestini Ortodocsi "Sfintii Martiri Nasaudeni" organizeaza excursia cu tema "Sa ne cunoastem mai bine istoria tarii si marile personalitati ale ei", destinata tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 - 35 ani.

In cadrul acestui proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, un numar de 40 de tineri din judetul nostru, insotiti de 10 voluntari, vor vizita in primul rand orasul Alba Iulia, cetatea - simbol a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, capitala Romaniei - Bucuresti, dar si alte orase incarcate de istorie si cultura. Excursia se va desfasura pe urmatorul traseu: Bistrita, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Ramnicu Valcea, Pitesti, Bucuresti, Ploiesti, Sinaia, Brasov, Sighisoara, Targu Mures, Bistrita, si ea vizeaza cele mai importante obiective culturale si religioase din orasele amintite.

            Pe de o parte, acest proiect se doreste a fi un indemn la cultura adresat tinerilor nostri, menit sa creasca nivelul lor de informare cu privire la istorie, cultura, arta si traditie, iar pe de alta parte, este o alternativa sanatoasa la petrecea timpului liber. Astazi, cand tinerii sunt tot mai dependenti de comunicarea virtuala, inlocuind prin aceasta functiile sociale obisnuite ale persoanei, si viziteaza diferite obiective tot prin intermediul tehnologiei digitale, acest proiect cultural-religios este cu atat mai necesar si util.

 

Cei care doresc sa participe pot obtine informatii si se pot inscrie la numerele de telefon: 0745374102 - Pr. Tudor Mudure si 0745873496 - Pr. Paul Gavriloaie.

 

Acest proiect se incadreaza in seria de manifestari dedicate Anului omagial al unitatii de credinta si de neam si Anului comemorativ al fauritorilor Marii Uniri din 1918, in Patriarhia Romana.

 

Pr. Coprean Cornel

 

 

0 comentarii3038 vizualizări11 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0