Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Parintele Nicolae Feier a devenit Cetatean de Onoare al comunei natale.

Sambata, comunitatea din Mariselu si-a aratat recunostinta fata de unul dintre fiii acestor meleaguri, ce a purtat cu cinste credinta si istoria peste tot pe unde pasii vietii l-au purtat. Dupa Sfanta Liturghie oficiata in Biserica Ortodoxa din centrul comunei, primarul Horea Petrut a acordat, in numele Consiliului Local, titul de Cetatean de Onoare parintelui profesor Nicolae Feier.
Nascut la Domnesti, Nicolae Feier a absolvit Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca si Facultatea de Teologie din Sibiu. Hirotonit preot, Nicolae Feier vine la Gledin (unde ridica o biserica) si cu misiune carturareasca din partea Pr. Prof. Mircea Pacurariu: "Iti pun la inima sa alcatuiesti un studiu monografic despre viata Sfantului Pahomie de la Gledin."  Indemnul il va transpune vrednicul parinte Nicolae intr-o carte patetica, impresionanta:  "Cuviosul Ierarh Pahomie de la Gledin - Obarsiile, viata, nevointele, antecesorii si urmasii sai", baza pentru intaia canonizare a unui sfant din partile noastre, urmata ulterior de cea a Sfintilor martiri nasaudeni.  Acum este preot in Bistrita la Parohia "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" (Biserica de la Coroana).  A publicat cartile "Panteonul bistritenilor", "Mitropolitul si patriarhul" , "Zestrea stramoseasca".  Este prezent cu poezii, articole si studii pe teme de istorie si teologie in publicatii prestigioase. Este inclus in volumul "Personalitati romane si faptele lor-1950-2000".
Reamintim faptul ca, de curand, parintele Nicolae Feier a sustinut o conferinta la Institutul Cultural din Istanbul si a oferit o adevarata lectie despre crestinism la Biserica Sfanta Sofia.


Menut Maximinian.


Foto - Col (r) Ioan Cordovan si  Marius Chiuzan.

0 comentarii3647 vizualizări28 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0