Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Ziua Nationala a Romaniei sarbatorita in Parohia Ortodoxa din Dumbraveni.

Atelier handmade: romanasi, stegulete, brose  si atelier de colinde. Din dragoste fata de tara si fata de poporul roman, Ziua Nationala a Romaniei si Praznicul Sf. Apostol Andrei, cel Intai chemat, Ocrotitorul romanilor, au fost sarbatorite cu mult drag in Parohia "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Dumbraveni. Dat fiind faptul ca, la varsta prescolara copiii sunt foarte receptivi la diversele influente care se exercita asupra lor, avem datoria de a-i ajuta sa-si deschida mintea si sufletul spre credinta si sa-i apropiem cat mai mult de adevaratele valori spirituale ale neamului din care se trag. Oferindu-le posibilitatea de a trai intens unele momente religioase, vom reusi sa le influentam comportamentul de zi cu zi si sa-i educam in spiritul valorilor moral religioase: "iubirea de aproapele", "implinirea de fapte bune", "respectarea parintilor si a batranilor", "ajutorarea celor nevoiasi" si, mai ales, "apararea cu tarie a credintei ortodoxe, stramosesti".

La Parohia "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Dumbraveni, Protopopiatul Beclean, a avut loc vineri, 1 decembrie, un atelier de creatie, destinat copiilor si tinerilor din cadrul parohiei. Parohul Leon Dragan si doamna preoteasa, initiatorii actiunii, au urmarit ca  aceasta activitate creativa sa fie prilej de a sarbatori bucuria ca suntem romani de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea si familia noastra, de a aprecia si iubi copiii si de ce nu, de a-i pregati pentru un viitor sanatos, fericit si plin de succese.

Rugaciunile de la inceputul lucrului si de multumire pentru succesul lucrarilor inaltate de catre organizatori, copii si invitati deopotriva au fost urmate de vernisajul expozitiei lucrarilor realizate de copii in cadrul atelierului de creatie

In cadrul atelierului, 32 de copii  au avut ocazia sa confectioneze  romanasi si romancute din linguri de lemn,   lingurile de lemn au fost imbracate in costume populare confectionate din hartie alba si decorate cu motive romanesti populare de catre prichindei. De asemenea a doua activitateaa fost confectionarea unui steag si  copii  au inteles semnificatia celor trei culori din drapelul tarii. Ultima activitate a fost realizarea unei brose 3D tip floare din hartie si carton (combinate) .Fiecare copil exprimandu-si dorinta sa realizeze cate 4, 5 brose, pentru fiecare membru a familiei.

Totodata a avut loc si un atelier de colinde, fiind un cadru vesel si minunat cu multa incarcatura pentru sufletele copilasilor. La sfarsitul intalnirii toti copiii au primit bunatati, ca rasplata pentru munca lor.

De ziua Romaniei, ne rugam ca binecuvantarea Lui Dumnezeu sa coboare ca o lumina lina peste inimile voastre curate. De asemenea, va dorim sa sporiti cu intelepciunea si cu varsta. La multi ani senini, frumosi si rodnici, dragilor!!

La multi ani tuturor Romanilor!

0 comentarii3633 vizualizări30 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0