Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Pachete de Craciun pentru 180 de familii, oferite de Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud.

Asociatia Filantropia Ortodoxa Filiala Bistrita-Nasaud, prin Cantina sociala Sfanta Mucenita Filofteia din municipiul Bistrita, ofera zilnic, de luni pana vineri masa de pranz unui numar de peste 80 de persoane, iar in ajunul marilor sarbatori de peste an ofera ajutoare consistente familiilor nevoiase din judetul Bistrita-Nasaud.

Si acum, in preajma marelui Praznic al Nasterii Domnului, am venit in sprijinul celor nevoiasi pentru ca si ei sa simta binecuvantarea si milostivirea Pruncului nascut in ieslea Betleemului.

Astfel, la Cantina sociala Sfanta Filofteia, din Piata Unirii nr. 9, s-au oferit pachete cu alimente de baza si produse traditionale pentru perioada Craciunului, produse medicale, de igiena, haine, dulciuri si jucarii pentru cei mici.

S-au oferit pachete unui numar de peste 180 de familii aflate in evidentele noastre, pachetele cantarind intre 30 si 40 de kilograme, in functie de numarul de membri din fiecare familie, cu un total de peste 700 de persoane si 6300 de kilograme de alimente, astfel incat nimeni nu a plecat si nu va pleca neluat in seama de la noi.

Produsele oferite sunt din colectele organizate de Preacucernicii Preoti din Protopopiatele Bistrita, Beclean si Nasaud si din donatiile bunilor nostri crestini din municipiu, care sprijina permanent activitatea noastra.

Un rol important in colectarea ajutoarelor il are si postul Radiorenasterea care ruleaza zilnic un spot publicitar care indeamna la faptele milei trupesti prin asociatia noastra.

De aceste daruri s-au bucurat si 35 de familii cu deficiente de auz din municipiul Bistrita (ANSRBN), aflati in grija parintelui Catalin Milesan.

De asemenea, impreuna cu parintele Ionut Vlasin, preot misionar la Penitenciarul din Bistrita, am incercat, sa aducem bucurie si mangaiere  persoanelor private de libertate care nu au de la cine primi vizite in aceasta perioada, oferind 50 de pachete cu alimente traditionale, produse de igiena si imbracaminte. 

Persoanelor aflate in grija noastra la cele 3 Centre rezidentiale pentru persoane varstnice si cu nevoi speciale de la Cusma, Maieru si Tirlisua, li s-a oferit toata asistenta spirituala specifica acestei perioade, bucurandu-se, de asemenea, de zeci de cete de colindatori care aduc alinare si bucurie in sufletele lor. In zilele de praznic, se vor organiza mese festive cu caracter traditional, astfel incat toti sa simta cat mai mult atmosfera crestina si familiala specifica Sfintelor Sarbatori.

Nu au fost uitati nici cei incercati de boala pe care ii avem in grija prin Serviciul de ingrijiri medicale la domiciliu, Serviciul de ambulanta si Serviciul de transport dializa, ajungand si la ei cu pachete consistente prin care am dorit sa-i constientizam ca nu sunt singuri in neputinte, ci cu Dumnezeu care le poarta de grija si acum de sarbatori.

         Multumim tuturor celor care au contribuit la mangaierea si bucuria oferita acelora care nu au sa puna ceva sau destul pe masa de Craciun, si Il rugam pe Mantuitorul Iisus Hristos, nascut in ieslea Betleemului, sa le rasplateasca tuturor dragostea si darnicia, pentru "acesti frati prea mici" ai Lui cu darurile Sale cele bogate - Intru multi si binecuvantati ani, alaturi de cei dragi!

 

Pr. dr. Ioan Marius Pintican | Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud

Presedinte Asociatia "Filantropia Ortodoxa" Filiala Bistrita-Nasaud

0 comentarii3087 vizualizări25 decembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0