Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
Inaltarea Domnului - Ziua Eroilor, sarbatoare nationala a poporului roman.

La sarbatoarea Inaltarii Domnului si Ziua Eroilor, joi, 6 iunie 2019,dupa Sfanta Liturghie, vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului romanesc in toate catedralele, bisericile, manastirile, cimitirele, troitele si monumentele inchinate acestora, din tara si din strainatate.

Apoi, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase in semn de recunostinta fata de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinta si tara. 

Pomenirea eroilor neamului romanesc la praznicul Inaltarii Domnului a fost hotarata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in anul 1920.

Aceasta decizie a fost consfintita prin alte doua Hotarari Sinodale din anii 1999 si 2001, prin care aceasta zi a fost proclamata sarbatoare nationala bisericeasca.

Prin legea 379/2003, privind regimul mormintelor si operelor comemorative de razboi, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Pasti, sarbatoarea Inaltarii Domnului, a fost proclamata Ziua Eroilor, ca sarbatoare nationala a poporului roman.

Reamintim ca la fiecare Sfanta Liturghie sunt pomeniti eroii, ostasii si luptatorii romani din toate timpurile si din toate locurile, care s-au jertfit pe campurile de lupta, in lagare si in inchisori pentru apararea patriei si a credintei stramosesti, pentru intregirea neamului, libertatea si demnitatea poporului roman.


Biroul de presa al Patriarhiei Romane.

0 comentarii2450 vizualizări06 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0