Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
Procesiune cu icoana Maicii Domnului la Ilva Mica.

Miercuri, 14 august 2019, in ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului in cele doua parohii din Ilva Mica, Protopopiatul Nasaud, a avut loc o procesiune cu icoana Maicii Domnului, desfasurata intre cele doua biserici din localitate.

Seara a debutat la ora 19.00 cu savarsirea slujbei Paraclisului Maicii Domnuluiin Biserica cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" a Parohiei Ilva Mica I. In continuare,  preotii parohi Iuliu Brici si Stefanita Potra, dar si parintele pensionar Emil Danila, impreuna cu credinciosii lor, au pornit in procesiune cu icoana Maicii Domnului, purtata de catre copii imbracati in frumoase straie populare.Ajunsi la Biserica cu hramul "Sfantul Apostol Andrei" a Parohiei Ilva Mica Somes, preotii si credinciosii au savarsit de la ora 21.00 slujba Prohodului Maicii Domnului, urmata de un concert de pricesne sustinut de interpretul de muzica populara Marius Palage. 

            "Aceasta procesiune cu icoana Maicii Domnului, devenita traditie in Ilva Mica, se organizeaza, an de an, in ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului", asa cum a precizat parintele paroh Iuliu Brici.

 

Pr. Cornel Coprean.

 

0 comentarii2492 vizualizări16 august 2019
rss 2.0
rss 2.0