Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
VERAIKON.

Icoana este transfigurare a materiei, este materie strabatuta de har in aceasta acceptiune a Schimbarii la Fata a Mantuitorului, unde trupul Sau face cunoscut lumii stralucirea slavei dumnezeiesti. Icoana nu reprezinta umanitatea sau dumnezeirea Mantuitorului, ci impreuna lor existenta si lucrare. Si aceasta punand accentul pe unirea desavarsita a celor doua naturi in persoana Mantuitorului.

Evanghelia este icoana verbala a Mantuitorului, dupa cum icoana este cuvantul Lui in imagine. "Dumnezeu S-a facut om pentru ca omul sa se indumnezeiasca" prin har, iata temeiul pe care sfantul Ioan Damaschin il ofera lumii: "daca Invizibilul s-a facut vizibil in carne, poti executa imaginea Celui care a fost vazut". Icoana propune o contemplare transfigurata de har. Ea cere ochiul curat de care vorbeste Mantuitorul. Ochi pe care lumina harului il sfinteste si il innobileaza din interior, facandu-se omului mantuire.
    Simpozionul are loc in perioada 5 - 20 septembrie, 2019, la Muzeul de Arta Comparata Sangeorz-Bai cu participarea artistilor: Gabriela Drinceanu, Sabin Drinceanu, Dorin Macovei, Ion Mihalache, Radu Prisacaru si Adrian Vertic.

Va asteptam cu drag!

 

 

Manager,

Alexandru Gavrilas.

 

0 comentarii2464 vizualizări04 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0