Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula, in procesiune in orasele Cluj-Napoca si Bistrita.

Pentru a oferi o mangaiere sufleteasca bolnavilor, care sufera in spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar si pentru a-i intari pe medici si pe cei care muncesc in spitale pentru usurarea suferintelor fratilor nostri, Arhiepiscopia Clujului va scoate in procesiune Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Nicula, in ziua de vineri, 24 aprilie 2020, la sarbatoarea Izvorului Tamaduirii.

Icoana va fi purtata in procesiune, intr-o masina, in spatiul deschis din spate, in municipiile Cluj-Napoca, in intervalul orar 10:00-12:00, si Bistrita, in intervalul orar 15:00-17:00,  mergand fara oprire in zona spitalelor si a principalelor biserici.

Credinciosii, medicii, personalul medical, precum si pacientii sunt rugati sa respecte cu strictete masurile de siguranta sanitara si de distantare, sa nu iasa din case sau spitale, ci sa urmareasca intreaga procesiune de la ferestre, rugandu-se Maicii Domnului.

Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea sa-i asigure pe toti de intreaga solidaritate sufleteasca, de rugaciunile ierarhilor si ale preotilor pentru tot sufletul crestinesc cel necajit si intristat si mai ales de binefacatoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa facatoare de minuni, care aduce mangaiere in credinta si intarire in nadejde.

 

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Clujului

Pr. Bogdan Ivanov

 

 

.

 

 

Sfanta Incoana va parcurge, in data de 24 aprilie a.c., intre orele 15-17, urmatorul traseu:

Str. Independentei (intrarea in Municipiul Bistrita) - Str. Al. Odobescu (Biserica Sfintii Trei Ierarhi) - Str. Alba-Iulia (Spitalul de Boli Infectioase)- Str. Garii - Str. Andrei Muresanu - Str. Nasaudului (Spitalul Judetean) - Str. Calea Moldovei (pana la drumul Nasaudului) si inapoi spre Str. G-ral Grigore Balan - Str. Piata Unirii (Biserica Coroana) - Str.Dornei - Str. Garii - Str. Bld. Republicii - Str. Piata Unirii (Protopopiat).

La finalul procesiunii, icoana se va intoarce la Manastirea Nicula.

"Scopul acestei procesiuni este de a inspira speranta in inimile credinciosilor, in aceste vremuri de neliniste sufleteasca. Insa aceasta este o ceremonie care nu implica participarea fizica a credinciosilor in cortegiul icoanei. Asadar va rog, in intervalul orar in care icoana va parcurge itinerarul in orasul nostru, sa ramaneti in locuintele voastre.", transmite prefectul Stelian Dolha.

0 comentarii2513 vizualizări23 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0