Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Resfintirea Bisericii "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din localitatea Dumbraveni.

In Duminica a 12-a dupa Rusalii (a Tanarului bogat), 30 august 2020, Preasfintitul Parinte Benedict Bistriteanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, s-a aflat in mijlocul credinciosilor Parohiei Dumbraveni, Protopopiatul Beclean, judetul Bistrita-Nasaud   unde a sfintit lucrarile care s-au realizat la Biserica, a carui constructie a demarat in urma cu un an.

Atat exteriorul Bisericii, cat si refacerea acoperisului au fost absolut necesare, fiind intru-un amplu proces de degradare. 

     "Din punct de vedere administrativ, in anul 2019, cu binecuvantarea  Inalt Preasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, am inceput un amplu santier la Sfanta noastra Biserica. Astfel, am refacut acoperisul Bisericii, fiind intr-un amplu proces de degradare, am refacut exteriorul Bisericii, am refacut pridvorul Bisericii, am construit un lumanarar, s-au montat patru policandre noi, instalatia electrica a fost refacuta, de asemenea s-a restaurat si Altarul de vara,  astfel incat Biserica noastra a devenit foarte frumoasa .

In acelasi timp s-au efectuat multe lucrari la casa parohiala si cimitirul parohial." a mentionat Pr. Leon Dragan.

 

   PS Parinte Benedict a oficiat slujba de sfintire a apei inconjurat de un sobor de preoti din care au facut parte   Protopopul de Bistrita, preotul Alexandru Vidican, secretarul de cabinet al Episcopului-vicar, preotul paroh Leon Dragan, precum si alti preoti invitati.

 

La evenimentul care s-a desfasurat cu binecuvantarea IPS Parinte Mitropolit Andrei au participat si reprezentanti ai administratiei locale si judetene.

   Totodata s-a sfintit Reabilitarea, modernizarea si dotarea caminului cultural din Dumbraveni. 

 

PS Parinte Benedict a tinut un frumos cuvant de invatatura intitulat "Doamne ce sa fac?"

    Daca fiecare dintre cei care suntem azi aici ne-am intalni cu Domnul  Hristos oare ce nelamurire am avea? Ce intrebare am vrea sa-i punem? Pentru ca in functie de intrebarea noastra, se vadesc preocuparile noastre si seriozitatea cu care privim viata.

   "Daca ne-am intalni cu Hristos, aici acum, ar trebui sa avem o intrebare corespunzatoare Celui care  sta inaintea noastra.

Viata noastra e atat de scurta incat nu mai e timp de pierdut cu lucruri care nu sunt necesare sau cu mai putin importante."

 

 

Pentru intreaga activitate desfasurata in parohie, din incredintarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, Preasfintitul Benedict Bistriteanul l-a hirotesit sachelar pe parohul Leon Dragan, cu dreptul de a purta braul albastru. Primarul comunei Ciceu Giurgesti, Vasile Iuga, a fost distins cu Ordinul "Sfintii Martiri Nasaudeni". De asemenea, membrii comitetului si consiliului parohial au primit diplome de aleasa cinstire, precum si toti ceilalti binefacatori.

 

Slujba a fost oficiata in prezenta a numerosi credinciosi, a fiilor satului si a autoritatilor locale si judetene, cu respectarea indrumarilor bisericesti si a regulilor impuse de autoritati in perioada starii de alerta.

 

0 comentarii4466 vizualizări31 august 2020
rss 2.0
rss 2.0