Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Luni 22 Iulie 2024 - 14587
"Destinatia ultima a omului nu este mormantul, ci Imparatia Cerurilor".

Mesajul de Pasti al Patriarhului: "Destinatia ultima a omului nu este mormantul, ci Imparatia Cerurilor". In mesajul transmis de Sfintele Pasti 2021, Parintele Patriarh Daniel vorbeste despre destinatia ultima a omului, care este Imparatia Cerurilor, si adreseaza urari de bine romanilor de pretutindeni, impreuna cu indemnul de a pastra credinta ortodoxa si valorile spiritualitatii romanesti.

Mesajul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Sarbatoarea Sfintelor Pasti 2021

Incepand cu noaptea de Pasti, timp de 40 de zile, cantam troparul: "Hristos a inviat din morti cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le". Acest imn solemn de biruinta este o marturisire de credinta si o profetie despre viitorul ultim al omenirii si al universului.

Invierea lui Hristos ne arata biruinta iubirii Sale smerite si milostive asupra pacatului ca existenta egoista si asupra mortii ca despartire a sufletului de trup, cu scopul de a darui lumii o viata noua, viata cereasca vesnica. Deci destinatia ultima a omului nu este mormantul, ci Imparatia Cerurilor.

Intrucat in Patriarhia Romana anul 2021 este in mod deosebit dedicat romanilor din afara Romaniei, adresam romanilor de pretutindeni un mesaj parintesc de multa pretuire, precum si indemnul de a pastra credinta crestina ortodoxa impreuna cu valorile spiritualitatii romanesti si totodata sa aprecieze ospitalitatea tarilor in care locuiesc acum.

Sfintele Pasti sa aduca tuturor romanilor, in suflete si in case, pace si bucurie, sanatate si mult ajutor de la Dumnezeu in toata fapta buna.

Hristos a-nviat!
Adevarat a-nviat!

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

 


Vezi si:

0 comentarii3444 vizualizări29 aprilie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0