Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
BISERICA DIN NASAUD, PASTORITA DE PREOTUL DR. GEORGE CELSIE, ISI SARBATORESTE HRAMUL CONSTANTIN SI ELENA.

Oricare  lacas de cult ortodox poarta numele unui praznic imparatesc, al unei sarbatori a  Maicii Domnului sau a unui sfant, asa cum fiecare crestin primeste la botez un nume sfant. Si biserica noastra a primit botezul Constantin si Elena, inca de cand s-a pus piatra de temelie  respectiv, la 29 septembrie 1938, de catre PS Episcop Nicolae Colan, fiind pe parcursul anilor resfintita de Episcopul Herinianu (21 februarie 1965) si de catre Episcopul Irineu Bistriteanul (19 septembrie 2010), sub patronajul actualului pastor pr. dr. George Celsie, care an de an de ziua HRAMULUI Sf. Biserici, aduce multe imbunatatiri, spre bucuria si atragerea enoriasilor, care se implica in bunul mers al activitatilor crestine, cinstind cu veneratie si respect pe eroii credintei strabune, adica pe sfintii Constantin si Elena. Sfinti patrunsi de adevarurile invataturii lui Hristos, care au primit moartea cu convingere ca prin aceasta se nasc la viata cea noua, viata in Hristos. De aceea si ziua de pomenire a sfintilor nu este aceea in care s-au nascut, ci ziua in care au trecut la cele vesnice, ziua renasterii lor spirituale fiind pomeniti prin savarsirea Sfintei Liturghii si prin citirea actelor vietii lor, faptelor si patimirii lor spre a le pastra si mai vie memoria.

            Hramul este ingerul pazitor al bisericii, patronul sau spiritual, printre cele mai mari sarbatori, ce se serbeaza an de an la 21 mai, cu mare fast si solemnitate, bucurie si incantare printr-un buchet de cantece religioase, in interpretare prestigiosului cor LAUDATIO, dupa un deceniu de activitate neintrerupta si de elemente noi aduse de ziua Hramului de preotul paroh, cu multe idei si actiuni duhovnicesti, motiv de bucurie si crestere sufleteasca, un obicei traditional ortodox care tine crestinii in legatura si intr-o comunitate etnica si culturala, indiferent unde s-ar afla ei.


       Ioan Mititean

 

0 comentarii1064 vizualizări19 mai 2021
rss 2.0
rss 2.0