Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 29 Noiembrie 2023 - 14587
Pelerinaj in Israel si Iordania 31 AUGUST - 7 SEPTEMBRIE 2023.

Pelerinaj in Israel si Iordania - 31 AUGUST - 7 SEPTEMBRIE 2023. 

Ziua 1: INT LNIRE pe AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU din CLUJ-NAPOCA, JOI 31 AUGUST 2023 la ora 18.00 OBLIGATORIU. Decolare la ora 20.00 si sosire pe AEROPORTUL BEN GURION - TEL AVIV la ora 23.00. Cina si cazare hotel in Tiberias/Nazaret.

 Ziua 2: Mic dejun. Nazaret, vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sf. Ioachim si Ana si a Bisericii Ortodoxe Sf. Gavriil, ridicata pe locul izvorului Sfintei Fecioare Maria. Cana Galileii -vizitarea bisericii unde a avut loc prima minune a Domnului Hristos - transformarea apei in vin. Capernaum - supranumit "Orasul Domnului", Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor, Muntele Fericirilor - locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. Cina si cazare hotel in Tiberias/Nazaret.

 

Ziua 3: Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata a Domnului. Deplasare la Ben Shean (Decapolis), trecand din Israel in Iordania. Ne indreptam spre Jerash (anticul Gerasa), important oras din perioada romana. Vizitarea vechiului oras - Forumul Oval, templul lui Zeus si Artemis, biserici crestine si teatre. Amman, capitala Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Tur panoramic al orasului Amman cu Citadela, Amfiteatrul roman cu 6000 de locuri, zonele noi moderne si vizita in orasul vechi. Cina si cazare in Amman hotel.

 

Ziua 4: Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Nebo de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Continuam cu Madaba-orasul mozaicurilor pentru a vizita Biserica Ortodoxa Sf.Gheorghe, cuprinzand un mare mozaic cu cea mai veche harta a Tarii Sfinte cu centrul la Ierusalim. Deplasare la Petra. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul  Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul celor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Parasim Petra si trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cina si cazare hotel.

 

Ziua 5:  Mic dejun. Deplasare spre granita si vom trece in Israel in dreptul orasului Ierihon-cel mai vechi oras din lume. Prima oprire va fi la Qumran la Marea Moarta. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice. Intrare in orasul Ierihon-vizita la Manastirea greceasca cu "Dudul lui Zaheu" si la Biserica Romaneasca. Cina si cazare hotel in Bethleem/Ierihon/Ramallah.

 

Ziua 6:  Mic dejun. Bethleem. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde S-a nascut Domnul Hristos, apoi a Bisericii Catolice. Grota Laptelui. Ierusalim - intrare prin Poarta Sf. Stefan, parcurgerea pe jos a Drumului Crucii pana la Sfantul Mormant si inchinare in Sfantul Mormant al Domnului Hristos. Urcare pe Golgota, Piatra ungerii, vizitarea paracliselor sfinte din Biserica Sf. Mormant. Cina si cazare hotel  in Bethleem/Ierihon/Ramallah.

 

Ziua 7:  Mic dejun. Muntele Maslinilor - se vor vizita: Manastirea ruseasca a Inaltarii Domnului de pe Eleon, Biserica Pater Noster (Tatal Nostru), Biserica Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Ghetimani cu Biserica Natiunilor, Mormantul Maicii Domnului si Pestera Ghetimani. Urcam pe Muntele Sion la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul "Cina cea de Taina", Mormantul psalmistului David. Zidul Plangerii. Vizita la Biserica romaneasca din Ierusalim. Cina si cazare hotel in Bethleem/Ierihon/Ramallah.

 

Ziua 8. Mic dejun. Continuarea calatoriei in desert cu minibuse arabe pana la Manastirea Sf. Sava si la Manastirea Sf. Teodosie. Continuarea drumului in desert pina la Hozeva pentru vizitarea Manastirii Sf.Gheorghe cu moastele Sf. Ioan Iacob Romanul de la Neamt. Raul Iordan. Deplasare spre Aeroportul Ben Gurion, sosire la ora 20.50. Ora 23:50  decolarea aeronava Hiskay spre CLUJ-NAPOCA si sosire la ora 02:50(08 09 2023) pe AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU.

 

 

PRET: 1300 EURO/PERSOANA

 

Supliment la camera Single 400 euro/persoana

 

PRETUL INCLUDE:

- Bilete de avion Hiskay cu toate taxele incluse de la Cluj-Napoca - Tel-Aviv si retur.

- asistenta in aeroport la sosire si plecare.

- 7 nopti servicii de hotel 3* si 4*: 2n. Tiberias/Nazaret + 2n. Iordania + 3 n. in Bethleem/Ierihon/Ramallah.

- 2 mese zilnic, conform programului (bufet suedez - dimineata si seara).

- autocar modern cu aer conditionat, conform programului in Israel si Iordania.

- ghid de limba romana/engleza in Israel si Iordania specializat in actiuni turistice si pelerinaje.

- taxa de intrare si iesire din Iordania.

- intrare libera la obiectivele prevazute in program in Israel si Iordania.

 

PREOT INSOTITOR DIN TARA: PR. VIDICAN CRISTIAN EMANUEL - BISTRITA

 

BAGAJE: bagajul de cala (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mana RUCSAC(fara lichide, cosmetice, obiecte taioase sau ascutite), dimensiunea bagajului de  mana nu trebuie sa depaseasca 40x30X20 CM.

 

PRETUL NU INCLUDE:

- tips(bacsis pentru ghid si sofer - obligatoriu) 35 euro in Israel, 15 euro in Iordania.

- asigurare medicala in functie de varsta(obligatorie)

- asigurare storno in functie de varsta(facultativa dar recomandata)

ACTE NECESARE: Pasaport valabil inca 6 LUNI de la data revenirii in tara.

 

.

 

ARHIEPISCOPIA  ORTODOXA  CLUJ-NAPOCA CENTRUL DE PELERINAJE "RENASTEREA"

Piata Avram Iancu, nr. 2,  Cluj-Napoca (RO)

Tel./ Fax: 0264 431 020 si 0723 58 38 22; web: https://pelerinaje.renastereacluj.ro

E-mail: pelerinaje@mitropolia-clujului.ro sau moldovandumitru@yahoo.com

 

0 comentarii4690 vizualizări13 mai 2023
rss 2.0
rss 2.0