Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Luni 15 August 2022 - 14587
Binecuvantarea Mitropolitului Andrei, la Agries.

Primavara inca nu a alungat iarna la Agries. Dar a venit in sufletele credinciosilor prin binecuvantarea Mitropolitului Andrei Andreicut. Aici, pe firul credintei tiblesene, pe sub poale de dealuri impadurite, este un cuib de liniste adanca, unde s-a durat, din neostoita sete de inaltare spirituala intru credinta strabuna, Biserica Neamului.
Pe Valea Tiblesului, acolo unde credinta a ramas neschimbata din mosi stramosi, unde mai intai se aud rugaciunile satenilor si mai apoi rasare soarele, Biserica Ortodoxa Agries, ca o adevarata mireasa a Domnului, a fost binecuvantata de mitropolitul nostru. Sunetul clopotelor a vestit, duminica dimineata, slujba arhiereasca savarsita de un sobor de preoti, alaturi de protopopul de Beclean Doru Zimveliu. I.P.S. Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a fost primit sub tricolorul de la turnul bisericii de un grup de tineri in costume populare.
Parintele Timoftei Gaurean, vrednic pastor al credintei strabune, stie sa tina aproape de biserica mama credinciosii. Am vazut acest lucru si duminica, biserica fiind neincapatoare.
Sfanta Liturghie a fost o bucurie pentru sufletele noastre. In cuvantul de invatatura rostit in fata sutelor de credinciosi coborati de pe toate Vaile Tiblesului, mitropolitul Andrei a vorbit despre postul pe care il parcurgem, despre "vindecarea sufletului, dand mangaiere si pace", indemnandu-i pe credinciosi sa nu treaca pe langa poarta cerului, care este Sfanta Biserica, fara sa se inchine, traind adanc in duhul legii stramosesti. Creionand un portret al preotului paroh Timoftei Gaurean protopopul Zimveliu a declarat ca "la Agries este o continua sarbatoare de cand a revenit la parohie preotul Timoftei, care si-a implinit astfel dorul de a-i sluji pe ai lui". Fiind in post, multi agreseni s-au spovedit, fiind impartasiti cu trupul si sangele Mantuitorului de mitropolit. Pricesnele au fost inaltate spre cer de agresenii in frumoasele straie populare, coordonati de invatatoarea Floarea Pop, remarcandu-se Eugenia Horoba si Grigore Samboan.
Despre cele intamplate in parohia Agries, parintele Gaurean spune ca sunt lucruri binecuvantate care "se vad cu ochii si se simt cu inima".
Credinciosii s-au reintors acasa cu sufletele imbalsamate de credinta si cu binecuvantarea alaiului de ingeri coborat pe altarul de la Agries.

0 comentarii2436 vizualizări13 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0