Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
Mii de bistriteni au participat la slujba Invierii Domnului nostru Isus Cristos.(35 de poze+ 2 video)

 

In cartierul Independentei din Bistrita se afla una dintre cele mai noi dar si mai frumoase biserici ortodoxe din judet, in zona BIG, ce poarta hramul Sfanta Ana - mama Maicii Domnului. La aceasta biserica au venit in Seara de Inviere mii de bistriteni sa asiste la Slujba de Inviere si sa cante in cor "Cristos a inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand, si celor din morminte viata daruindu-le…".

Dupa ce duhovnicul a anuntat Invierea Domnului si a facut chemarea "Veniti de luati lumina…" mii de lumanari si candele s-au aprins in fata bisericii Sfanta Ana, dar si pe o raza de aproximativ 50 de metri, deoarece piata din fata a fost neincapatoare iar credinciosii au ocupat toata strada din fata pe ambele sensuri.

Pe parcursul a aproximativ 2 ore bistritenii prezenti la slujba au ascultat smeriti predica si evangheliile, in liniste si reculgere. Daca in primii ani de dupa 89, in special tinerii obisnuiau sa faca "spectacol" in apropierea bisericilor, acum alta a fost situatia, deoarece atat adultii cat si tinerii au fost cuprinsi de linistea si pacea data de miracolul nasterii Domnului nostru Isus Cristos. In aceste conditii prezenta politistilor, jandarmilor si-a politiei locale a fost doar preventiva, nefiind in aceasta zona a orasului nevoie de interventia acestor oameni pregatiti sa ii apere pe credinciosi de eventualele incidente.                Slujba Invierii a decurs frumos, cu ritualul crestin ortodox cunoscut de sute de ani, cunoscut acum de toti crestini, mai ales ca acum au putut participa nestanjeniti la el, cum ar fi inconjurul bisericii de 3 ori dar si intonarea imurilor dedicate Invieri Domnului. La sfarsit preotii au chemat credinciosii care au tinut Postul Pastelui sa i-a Pasca Sfanta-prescura cu vin, iar ceilalti sa o dupa acasa, la familie, si sa implineasca cu ea ritualul in toate cele 3 zile de sarbatoare de Paste.   

 

Cristos a Inviat  si  Paste Fericit.

 

http://youtu.be/WPY1j6WGcaM

 

http://youtu.be/IMQ-IvbjzRM

 

 

Marius Chiuzan.    

3 commentarii2443 vizualizări15 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0