Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
Seara de rugaciune la Parva.

Credinciosii din Parohia Parva, Protopopiatul Nasaud, au avut bucuria intalnirii in rugaciune cu un sobor de preoti care au savarsit Sfanta Taina a Maslului. Evenimentul s-a desfasurat in aceasta duminica, a patra din Postul Mare (a Sf. Ioan Scararul) incepand cu ora 16.00 si a avut loc in biserica parohiala cu hramul "Buna Vestire" din Parva.

            Au participat la rugaciune peste 400 de credinciosi din localitate alaturi de preotul paroh Florin Nalat. Printre preotii slujitori s-a regasit si preacuviosul parinte Paisie Iloaie, staretul manastirii "Sf. Ilie Tesviteanul" de la Nuseni care a rostit un cuvant de invatatura intarindu-i in credinta pe credinciosii participanti. In urma cu cativa ani fiind staret al manastirii din apropiere si cunoscandu-i pe oamenii locului, parintele Paisie a insistat in cuvantul sau asupra aspectului privitor la pastrarea credintei ortodoxe care i-a caracterizat dintotdeauna pe credinciosii de aici. Exprimandu-si bucuria reintalnirii cu multi dintre cei pe care ii cunostea ca fiind credinciosi devotati, parintele staret i-a indemnat sa fie traitori si marturisitori ai credintei si pe mai departe, prin aceasta dovedindu-si calitatea de "popor al lui Dumnezeu".

            Seara de rugaciune se inscrie in randul  activitatilor duhovnicesti organizate in aceasta parohie in fiecare duminica din post. Astfel, aceasta a fost cea de-a patra intalnire a credinciosilor parohieni din Parva cu preotii invitati sa slujeasca aici. Dat fiind numarul foarte mare de credinciosi care participa in fiecare dumunica, aceste momente de rugaciune isi arata beneficiile asupra comunitatii credinciosilor din Parva, pe langa posibilitatea rugaciunii in comun, credinciosii avand si bucuria de a asculta catehezele si cuvintele de invatatura rostite de preotii participanti.

Biserica parohiala din Parva cu hramul "Buna-Vestire" a fost sfintita in data de 15 septembrie 1973 de I.P.S. Teofil Herineanu insotit de P.S. Iustinian Chira Maramuresanul. Dupa ample lucrari de consolidare la partea exterioara si in urma tencuielii aplicata pe peretii interiori, biserica a fost pictata intre anii 1982-1989. Pictura a fost executata de pictorul Puscari Dumitru. In urma acestor lucrari biserica a fost resfintita de P.S. Irineu Bistriteanul in data de 11 iunie 1993, preot fiind Remus Gavrus. Din necesitati practice in prezent in Parohia Parva se consruieste o noua biserica in stil neo-bizantin, in apropierea celei existente. Piatra de temelie a noii biserici ce va purta hramul "Nasterea Maicii Domnului" a fost pusa in data de 29 iunie 2011 de I.P.S. Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, preot paroh fiind Florin Nalat. In perioada premergatoare punerii pietrei de temelie a noii biserici, mai exact din 15 septembrie 2009 si pina in 30 martie 2011, in aceasta parohie s-a construit o noua casa parohiala in locul celei vechi existente, prin grija si osteneala preotului paroh Florin Nalat.

 

 

0 comentarii2443 vizualizări15 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0