Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
S-a pus piatra de temelie pentru biserica de pe Valea Ghinzii din Bistrita.(25 de poze)
Mitropolitul Clujului, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a pus luni, 6 mai 2013, in a doua zi de Pasti, piatra de temelie pentru o noua biserica in municipiul Bistrita. Slujba a avut loc de la ora 16, in parohia "Buna Vestire" din oras si a fost oficiata de un numeros sobor de preoti si diaconi. De la Centrul Eparhial Mitropolitul Clujului a fost insotit de Exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru si consilierul de misiune si protocol, pr. Arhidiacon Claudiu Grama. Au fost prezenti la punerea pietrei de temelie a noii biserici din municipiul Bistrita si alti preoti din parohiile invecinate, precum si pr. protopop de Bistrita, Alexandru Vidican. In cuvantului de invatatura Mitropolitul Andrei a vorbit despre Biserica ca si casa a Lui Dumnezeu. La finalul slujbei Mitropolitul Cujului l-a ridicat pe parintele Florin Moldovan, de la parohia "Buna Vestire" din Bistrita, la rangul de iconom. Noul locas de cult va fi ridicat pe strada Ghinzii nr. 116, pe un teren cumparat anul acesta de credinciosii parohiei. Potrivit parintelui Florin Moldovan noua biserica va avea hramul "Buna Vestire" si va fi construita in forma de cruce greaca.

Andreea Paglesan  

.


Parohia "Buna Vestire"  din municipiul Bistrita este o parohie nou infiintata ca urmare a deciziei Permanentei Consiuliului Eparhial nr.5862/2011. Cu data de 1 Decembrie 2011 a fost numit si primul preot paroh - Florin Moldovan, care pana la aceasta data a activat ca preot misionar la Protopiatul Bistrita. 
Parohia este situata  in partea estica a municipiului Bistrita, in stanga raului  Bistrita intr-o zona nou construita si are  un numar de aproximativ 750 de credinciosi. Necesitatea misionara a infiintarii acestei parohii se datoreaza faptului ca in zona nu a existat nici  o biserica si credinciosii aveau de parcurs distante marii pana la cele mai apropiate biserici pentru a participa la sfintele slujbe. Prima Sf. Liturghie, in aceasta nou infiintata parohie, a fost savarsita in ziua de Craciun , 25 decembrie 2011, la parterul unei cladiri de pe strada Ghinzii,nr.25, intr-un spatiu pus la dispozitie de o familie de credinciosi din parohie. S-au facut demersuri catre autoritatile municipale  pentru obtinerea unui teren pentru constructia bisericii, insa fara nici un rezultat.
Vazand acest lucru, credinciosii parohiei, care de mult isi doreau o biserica in zona au hotarat sa cumpere un teren pentru constructia bisericii, astfel ca dupa mai multe cautarii si demersuri, in luna februarie 2013, s-a reusit a se cumpara un teren in suprafata de 700 mp, pe strada Ghinzii nr. 116, unde  urmeaza a se construi biserica parohiala.
Pe acest teren s-a ridicat o constructie provizorie care a fost terminata in seara Invierii, cand credinciosii au putut auzii chemarea "Veniti de luati Lumina" in biserica lor, la care au muncit pana noaptea tarziu. In ziua de Pasti a anului 2013 s-a savarsit prima Liturghie pe locul cumparat pentru constructia bisericii. Biserica ce urmeaza a se construi v-a fi in forma de cruce, cu o singura cupola centrala.
A doua zi de Pasti credinciosii parohiei, au bucuria de a-l avea in mijlocul lor pe IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, care v-a sfintii locul si piatra de temelie pentru biserica parohiala care va avea hramul Buna Vestire.

.

Foto - Marius Chiuzan. 

.

0 comentarii3920 vizualizări07 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0