Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
Sfintirea noii Biserici a Manastirii Salva, de praznicul "Izvorul Tamaduirii"

La Manastirea bistriteana "Salva" au avut loc manifestarile dedicate hramului. Noua biserica a Manastirii a fost sfintita in 10 mai 2013, de catre IPS Andrei. Lacasul de cult este inchinat praznicului "Izvorul Tamadurii", pe care Biserica Ortodoxa il sarbatoreste in 10 mai. IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, impreuna cu IPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale si cu PS Vasile Somesanul au sosit inca din seara de 9 mai in mijlocul obstii monahale si a credinciosilor prezenti. Ierarhii au fost intampinati la poarta Manastirii de maica stareta, stavrofora Emanuela Moisa, de duhovnicul Manastirii, pr. protos. Teofan, si de soborul de maici, in sunet de clopote si toaca. Maica stareta, stavrofora Emanuela Moisa a adresat ierarhilor cuvantul de intampinare.

Apoi, in Biserica noua a Manastirii a fost savarsita o slujba de polihroniu. Dupa aceasta, PS Vasile Somesanul, a oficiat slujba Vecerniei in altarul de vara din incinta Manastirii. Alaturi de Preasfintia sa au slujit exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Clujului, pr. arhim. Dumitru Cobzaru, consilierul de Misiune si Protocol al Arhiepiscopiei, pr. Arhidiacon Claudiu Grama, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane, pr. arhim. Teofil Roman, protopopul de Nasaud, pr. Ioan Dambu, duhovnicul Manastirii, pr. Protos. Teofan, precum si numerosi preoti si diaconi din imprejurimi. Au asistat la slujba, IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei si IPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale.
IPS Andrei a vorbit despre sarbatoarea care are loc la Manastirea Salva, cu prilejul hramului
si sfintirii noului lacas de cult de aici: "La Sarbatoarea Izvorului Tamaduirii din anul Domnului 2013, se sfinteste o ctitorie de exceptie, Manastirea de la Salva. Sigur ca cel mai important lucru de acolo este Biserica in stil bizantin. Biserica aceasta impunatoare poarta doua hramuri, cel al Izvorului Tamaduirii si cel al Sfintilor Nasaudeni. Pentru ca tocmai pe plaiul acesta mirfic unde s-a ridicat Manastirea, in anul 1763 au fost martirizati cei patru mucenici ai tinuturilor Salvei".
  In ziua hramului, programul a inceput cu sfin
tirea noii Biserici a Manastirii, de catre IPS Andrei, impreuna cu soborul de ierarhi, preoti si diaconi si a continuat cu oficierea Sf. Liturghii, care a fost transmisa in direct si pe frecventele Radio Renasterea.
Manastirea Salva a fost infiin
tata in 1994, cu binecuvantarea IPS Mitropolit Bartolomeu.

 Autor: Alexandra Anderes

 

0 comentarii2464 vizualizări11 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0