Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
REUNIUNEA CORALA "BARTOLOMEU ANANIA".

In acest sfarsit de saptamana la Bistrita s-a desfasurat cea de-a patra editie a reuniunii corale "Bartolomeu Anania".  Sapte formatii corale din diferite orase ale tarii, au fost prezente timp de doua zile la evenimentul cultural religios, acestea reusind sa adune in bisericile din oras zeci de credinciosi. Deschiderea oficiala a avut loc sambata la Biserica "Intrarea Maicii Domnului" (Coroana), in prezenta edilului orasului, Ovidiu Teodor Cretu, a protopopului Alexandru Vidican,  monseniorului Gered Peter, parintele Ioan Suciu si directorului Cultural Municipal, Dorel Cosma.

Bistritenii i-au dedicat si in acest an mitropolitului si arhiepiscopului Bartolomeu festivalul coral, ce-i poarta si numele, manifestare cultural-religioasa deja cu traditie in orasul nostru. Profesorul preot, Nicolae Feier, marturisea ca "muzica religioasa trebuie sa ne apropie de divinitate, aceasta e traire, e o rugaciune cantata."

Dupa o saptamana de la cea mai mare sarbatoare crestin-ortodoxa, la o parte din bisericile din Bistrita au participant un numar de sapte formatii corale din tara, fiecare avand la dispozitie 15 minute pentru a-i incanta cu cateva melodii religioase pe credinciosii prezenti la slujba.

Preotii Alexandru Vidican, Nicolae Feier, Ioan Suciu, Ioan Frisan, Gered Peter, Ioan Pintea, Simion Bretfelean, Ioan Tudor Bechis au raspuns cu drag si invitatiei din acest an de a permite corurilor sa sustina un microconcert in fiecare din bisericile in care ei il slujesc pe Dumnezeu.

Editia din acest an a Reuniunii Corale "Bartolomeu Anania" organizata de Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc", a adus la Bistrita formatiile corale din Brasov - " Dyonisos", dirijor Doscas Dick, Cluj-Napoca - "Viva la Musica", dirijor Francisc Muresan si "Magnificat", dirijor Alexandru Suciu, din Campulung Moldovenesc - "Academica", dirijor Emil Forfota, Hunedoara - "Doina", dirijor Marin Darva si nu in ultimul rand din orasul gazda, "Appassionata", dirijor Francisc Muresan si "Andrei Muresanu", dirijor Pop Cornel.  

Doris Gita

              

29 commentarii3647 vizualizări15 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0