Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Medicina si Teologie la Bistrita - a doua zi.(40 de poze)

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei a fost prezent la Seminarul Ortodox de Medicina si Teologie, desfasurat la Bistrita. Manifestarea aflata la a 12-a editie a debutat in 13 mai si a fost gazduita de saloanele Hotelului "Metropolis" din Municipiu. Au participat la eveniment zeci de teologi, medici, psihologi si specialisti din tara care au sustinut comunicari pe tema bolii, a suferintei dar si a rolului bisericii in unitatile spitalicesti. In a doua zi a simpozionului a luat parte si PS Vasile Somesanul. Programul a debutat cu o slujba de Te Deum oficiata de IPS Andrei, urmata de o sesiune de comunicari pe tema " Biserica in spital", moderata de Inaltpreasfintia sa alaturi de alti participanti. Dupa slujba de Te Deum, Mitropolitul Andrei a adresat celor prezenti un cuvant prin care si-a exprimat bucuria participarii la cea de-a 12-a editie a Seminarului: "Ma bucur mult ca inca odata, domnul director Buta ne aduna la Bistrita la o intalnire stiintifica, care din acest punct de vedere isi are importanta ei, dar din punct de vedere duhovnicesc ne creaza aici o comuniune frumoasa care apropie sufletele oamenilor si le intareste. " Cu acest prilej, IPS Andrei i-a acordat  domnului Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, "Crucea Transilvana".
In continuare, au sus
tinut prelegeri: IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, pr. Prof. Ioan Chirila, presedintele Senatului Uuniversitatii Babes-Bolyai, pr. Prof. Stelian Tofana, precum si alti profesori din mediul teologic si medical. Lucrarea IPS Andrei s-a intitulat: "Bolnav am fost si m-ati cercetat", in care Mitropolitul Andrei a subliniat faptul ca a avea grija de cei bolnavi este o mare virtute: "Gandindu-ne ca omul bolnav are si suflet si trup, realizam ca suferinta este si spirituala si sufleteasca. De aceea, pe langa doctorul trupurilor e importanta in spital si prezenta preotului."
In continuare, actorul Dan Puric a sus
tinut in fata publicului prezent conferinta cu tema: "Suferinta in inchisorile comuniste", iar la final, corul de camera "Psalmodia Transylvanica", dirijat de pr. prof. dr. Vasile Stanciu a sustinut un concert religios.

 

Autor: Alexandra Anderes.

.

Foto - Marius Chiuzan.

.

0 comentarii3024 vizualizări15 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0