Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Pelerinajul Icoanei "Maica Domnului de la Guadalupe - patroana copiilor nenascuti"

In cadrul Protopopiatului Roman Unit, Greco-Catolic de la Bistrita va fi organizat un program dedicat apararii vietii copiilor condamnati la moarte prin avort, cu ocazia pelerinajului Icoanei "Maica Domnului de la Guadalupe - Patroana copiilor nenascuti" (copie fidela a icoanei originale, purtand semnatura si sigiliul primatului Mexicului, Cardinal Norberto Rivera Carrera).

Icoana misionara a Sfintei Fecioare, cunoscuta ca "Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe", venerata si ca protectoare a Americilor, va sosi in Bistrita, la Biserica protopopiala "Bunavestire", vineri 24 mai a.c. la ora 17 si va ramane pana sambata 25 mai a.c. la ora 11. Ea va fi adusa de Asociatia "Darul Vietii" din Timisoara, impreuna cu pr. Ioan Chisarau, coordonator al pelerinajului prin Romania.

Dupa primirea si instalarea in Biserica, va avea loc o prezentare a istoriei Icoanei Maicii Domnului de la Guadalupe, precum si a misiunii pe care o are in Biserica, prin proiectarea unor imagini reprezentative. Programul va continua prin rugaciune, prin celebrarea unor Sf. Liturghii, meditatii, vizionarea unor filme, pana sambata la ora 11.00.

La fel cum Sfanta Fecioara a aparut in Mexic in 1531 unui indian Juan Diego, si la putin timp dupa aceea au luat sfarsit sacrificiile umane - in special sacrificiile de copii oferiti in mare numar de catre azteci divinitatilor lor - tot astfel Ea a aparut recent in anii 1990-1992, precizand ca scopul vizitelor Sale era, in primul rand, sa puna capat flagelului avortului - asadar Aceea care, prin sacrificiul Fiului Sau pe cruce, a devenit mama a fiecarui dintre noi, ne cheama si prin intermediul acestei Icoane, sa constientizam valoarea infinita a vietii umane, ca dar al lui D-zeu. Fiecare avort inseamna un copil ucis, un destin frant, fiecare avort lasa rani dureroase in sufletele care se fac partase la comiterea lui.

Aparuta in mod miraculos pe vesmantul (Tilma) unui indian aztec convertit la crestinism, Juan Diego, in Guadalupe, Mexic, in 1531, imaginea Sfintei Fecioare purtandu-L  pe Isus in pantecele Sau, a devenit cunoscuta si venerata nu doar de catre locuitorii Mexicului, ci de intreaga lume crestina.

Unul dintre principalele obiceiuri legate de Icoana de la Guadalupe, este ca femeile insarcinate sau mamele care abia au nascut, sa vina sa se inchine si sa-si prezinte pruncii Preasfintei Fecioare, oferindu-i protectie celei care L-a primit si L-a purtat pe Fiul lui Dumnezeu in pantecele ei.

 

 

 

Protopopiatul Roman Unit, Greco-Catolic Bistrita

Organizeaza

PELERINAJUL  ICOANEI

"Maica Domnului de la Guadalupe - Patroana copiilor nenascuti"

BISERICA "BUNAVESTIRE" BISTRITA

24 -25 MAI 2013

PROGRAM:

 

Vineri  24 MAI 2013

Ora  17.00 - Primirea si instalarea Icoanei. Prezentarea Icoanei.

Ora  18.00 - Rozariul de Durere.

Ora  19.00 - Sfanta Liturghie.

Ora  20.00 -  Paraclisul Maicii Domnului.

Ora  21.00 - Film despre aparitia Preacuratei Fecioare Maria de la Guadalupe.

Ora  22.00 - Ora de Adoratie.

 

Sambata  25 MAI 2013

Ora  8.00  - Rozariul de Bucurie.

Ora  9.00  - Sfanta Liturghie - pentru  vindecarea persoanelor care au comis avort sau au fost complice la acest act.

Ora  10.00  - Cantece mariane.

Ora  11.00  - Plecarea Icoanei.

 

 

Preot Paroh Ioan Vasile Frisan,

Protopop al Protopiatului Greco-Catolic Bistrita

0 comentarii3227 vizualizări18 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0